Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

10 fouten bij het inpakken om te vermijden bij het verhuizen

10 fouten bij het inpakken om te vermijden bij het verhuizen

Het is geen verrassing dat met zoveel zaken om te regelen, het proces van verhuizen vaak ingewikkelder blijkt te zijn dan je oorspronkelijk had gepland.

Om je te helpen een stressvrije verhuizing van begin tot eind te hebben, kan je een kijkje nemen bij de top 10 veelvoorkomende fouten bij het inpakken voor een verhuizing – kostbare fouten die je moet vermijden om de zaken onder controle te houden.

Fout #1: Beginnen met inpakken zonder een goed plan

Een van de meest voorkomende fouten bij het inpakken voor een verhuizing is om gewoon te beginnen met het inpakken van alle huishoudelijke artikelen die je kunt krijgen zonder een duidelijke verpakkingsstrategie in je hoofd te hebben of op een stuk papier te schrijven.

Het grootste probleem met het willekeurig inpakken van je huis is dat hoewel het voelt alsof je het meest tijdrovende proces hebt gestart dat een verhuizing kan bieden, in werkelijkheid de kans groot is dat je alleen maar kostbare tijd verspilt. En tijd is precies wat je niet kan verspillen als je je klaarmaakt om te verhuizen.

De juiste manier van handelen is om een ​​verpakkingstijdlijn voor verhuizingen te maken die je regelmatig moet raadplegen en waar je jezelf ijverig aan moet houden om je verpakkingsproductiviteit aanzienlijk te verhogen. Zorg ervoor dat je ook je inpaktaken prioriteert en aanpast.

Fout 2: Inpakwerk achterlaten voor verhuisdag

Later is zo’n gevaarlijk woord, vooral als je op het punt staat je huis in te pakken voor een verhuizing. Van alle veelvoorkomende inpakfouten is een klassiek voorbeeld het overlaten van de meeste inpaktaken voor later om een ​​meer “dringende” klus te klaren.

Wat je hier moet begrijpen, is dat, ongeacht hoeveel tijd je nog hebt tot de grote dag, hoe meer je de neiging hebt om het inpakken uit te stellen, hoe moeilijker het voor je zal zijn om daadwerkelijk aan het proces te beginnen. Uitstel zal leiden tot stress, stress zal leiden tot paniek en paniek zal leiden tot slechte beslissingen.

Schrijf dit op of zorg ervoor dat je dit concept onthoudt: de enige manier om iets op de juiste manier gedaan te krijgen, is door er meteen mee aan de slag te gaan.

Met andere woorden, start het moeizame inpakproces op het moment dat je verhuizing is bevestigd.

Fout 3: Denken dat het sorteren van je spullen tijdverspilling is

Over veelvoorkomende verhuisfouten gesproken bij het inpakken voor een verhuizing, een andere blunder bij het verhuizen is om aan te nemen dat de vereiste stap van het sorteren van huishoudelijke artikelen kan worden overgeslagen zonder ernstige gevolgen.

Natuurlijk is er een goede reden waarom sommige mensen de indruk krijgen dat ze veel kostbare tijd zullen besparen door alles wat ze bezitten nu in te pakken en het later op te lossen als ze in hun nieuwe huis aankomen.

Er is maar één groot probleem met deze manier van denken: het is helemaal verkeerd.

In werkelijkheid zal een dergelijke verpakkingsstrategie niet alleen meer van uw tijd verspillen, het inpakken van meer items kost meer tijd, maar het zal ook uw budget ernstig schaden. Hoe meer je uiteindelijke verhuizing omvat, hoe meer geld je betaalt voor het transport ervan.

Sla de sorteertaak voor het verhuizen dus niet over. Uiteindelijk moet je alleen de dingen meenemen die je in de nabije toekomst echt nodig hebt.

Fout  4: Aannemen dat hoogwaardige verpakkingsbenodigdheden worden overschat

Er zijn tal van fouten die je moet vermijden bij het inpakken voor een verhuizing, en ervan uitgaande dat je zonder verpakkingsmateriaal van topkwaliteit kunt, is waarschijnlijk de meest “onschuldige” fout die je ooit kunt maken tijdens de voorbereidingen voor de verhuizing.

Gebruik bijvoorbeeld geen kartonnen verhuisdozen die zichtbaar in slechte staat zijn, omdat ze gemakkelijk kunnen breken onder het gewicht van hun eigen inhoud en je ongeplande hoofdpijn kunnen bezorgen. Zorg er bij het aanschaffen van het verpakkingsmateriaal voor dat ze allemaal schoon, droog en stevig zijn en een veilige en bevestigde oorsprong hebben.

Als je het kunt veroorloven, doe dan het juiste en koop de benodigdheden gloednieuw – bij een plaatselijk verhuisbedrijf, een thuisdepot of online.

Fout 5: Aannemen dat je geen essentials-doos nodig hebt

Een verpakkingsfout die zelfs superslimme mensen maken wanneer ze verhuizen, is vergeten dat als ze hun bezittingen eenmaal in verhuisdozen hebben gestopt, ze er geen toegang meer toe hebben tot ze met succes in hun nieuwe huis zijn afgeleverd. En zonder gemakkelijke toegang tot een aantal echt essentiële huishoudelijke artikelen, kunnen dingen plotseling lastiger worden dan normaal en kunnen stressniveaus ongezonde grenzen bereiken.

Vermijd de fout om geen essentiële doos in te pakken die jouw absolute levensredders bevat. Dit is vooral belangrijk als je een baby of een peuter hebt en er een lange roadtrip voor het gezin is gepland.

Hier zijn een paar ideeën over wat je in het overlevingspakket moet meenemen: mineraalwater en sandwiches, voorgeschreven medicijnen, keukengerei, reservekleding, basistoiletartikelen, een set handgereedschap, speelgoed en specifieke items wanneer je verhuist met kleine kinderen en/of huisdieren.

Fout 6: tijd besparen door uw dozen te vol te doen

Er zijn altijd goede opties om je huis voor de verhuizing op te ruimen en tegelijkertijd de verhuiskosten te verlagen.

Ongeacht welke onschatbare inpaktips je online hebt gelezen of gehoord van vrienden met veel verhuiservaring, de ergste inpakfouten die je koste wat kost moet vermijden, hebben allemaal te maken met veiligheid – veiligheid voor zowel alle deelnemers aan de verhuizing als de feitelijke bezittingen die worden verhuisd naar een nieuwe woning.

Alles bij elkaar genomen, meer geld uitgeven dan gepland of extra uren verliezen terwijl je je spullen in geschikte dozen plaatst, kan onmogelijk een hartverscheurend verhuisongeval evenaren vanwege de aangetaste verpakkingsveiligheid.

Hier is een snelle inpaktruc die je veel problemen kan besparen: gebruik kleinere verhuisdozen voor zware spullen en grotere dozen voor lichtere bezittingen.

Ga nooit andersom, want zowel kartonnen dozen als menselijke ruggen hebben grenzen. Denk eraan om uw verpakkingsdozen niet te vol te doen en een redelijke gewichtslimiet van een enkele verpakte doos van ongeveer 30kg aan te houden, vooral wanneer u boeken inpakt.

Fout 7: om lege ruimtes in uw verhuisdozen te laten

Een andere veiligheidsgerelateerde verpakkingsfout die mensen vaak maken, is lege ruimtes in de verpakte kartonnen dozen laten bij het verpakken van breekbare artikelen.

Dit kwalificeert als een verpakkingsfout, niet omdat de binnenkant van de verhuisdoos niet volledig wordt gebruikt, maar omdat elke beschikbare ruimte die niet wordt verzorgd door geschikte vul- en opvulmaterialen ervoor kan zorgen dat kwetsbare objecten met elkaar in contact komen. Als gevolg hiervan kunnen dergelijke ongewenste contacten alleen maar leiden tot afgebroken, gebroken of geruïneerde zeer delicate en breekbare stukken.

Dus beknibbel niet op opvul- en vulbenodigdheden!

Gebruik verkreukelde stukjes pakpapier, maar ook vellen noppenfolie om de resterende ruimtes in een doos op te vullen en zo de inhoud te immobiliseren. Een goede manier om te testen of je al dan niet je breekbare spullen in een verhuisdozen hebt verpakt, is door de verhuisdoos op te tillen en voorzichtig te schudden. Als je een (gedempt) rinkelend geluid hoort of voelt dat er binnenin iets beweegt, begin dan opnieuw.

Fout 8: om door te gaan en items in te pakken die je niet zou moeten hebben

Voordat je jouw favoriete grasmaaier inpakt, moet je ervoor zorgen dat je de brandstof uit de tank hevelt.

Een van de meest voorkomende verpakkingsfouten bij een verhuizing is om bepaalde huishoudelijke artikelen klaar te maken voor transport om later te ontdekken dat de verhuizers ze niet op hun vrachtwagen laden vanwege hun gevaarlijke aard. Het inpakken van niet-toegestane artikelen zal alleen maar leiden tot veel verspilde tijd en moeite.

Voorkom deze beginnersfout door het verhuisbedrijf te vragen om de volledige lijst van goederen die niet mogen worden vervoerd. Als je die checklist eenmaal in handen hebt, kun je ruim voor je verhuisdatum bedenken wat je met elk afzonderlijk item moet doen.

Over het algemeen vallen dergelijke niet-toegestane stoffen in 4 categorieën:

• Gevaarlijke goederen: ontvlambare, explosieve of bijtende stoffen die een persoon kunnen verwonden of het rijdende voertuig of andere bezittingen tijdens het transport kunnen beschadigen.

• Bederfelijke waren: meestal bederfelijke levensmiddelen die onderweg kunnen bederven of andere goederen kunnen bederven.

• Huisdieren: het is aan jou om je huisdier(en) veilig naar je nieuwe huis te vervoeren.

• Planten: je groene vrienden kunnen te kwetsbaar zijn om een ​​verhuisreis te overleven. Overweeg om ze aan een goede vriend toe te vertrouwen om voor ze te zorgen.

Fout 9: geloven dat je geheugen te goed is om je dozen te labelen

Ben je in de stemming om uren kostbare tijd na de verhuizing te verliezen aan het doorzoeken van stapels vers geleverde verhuisdozen om het beddengoed te vinden? Dat dachten we.

Interessant genoeg zijn enkele veelvoorkomende verpakkingsfouten bij het verhuizen het gevolg van overmoed. Een goed voorbeeld van zo’n bewegende fout is om aan te nemen dat je een onfeilbaar geheugen hebt en dat je op de een of andere manier kunt onthouden wat er in elke doos zit zonder te hoeven labelen. Zelfs als je echt trots bent op je memorisatievaardigheden, is het goed om te onthouden dat de chaotische periode waarin je van het ene huis naar het andere verhuist, berucht is omdat het de geest van mensen voor de gek houdt.

Ja, het niet correct labelen van de dozen is een goed voorbeeld van verhuisfouten die je niet hoeft te maken. Neem gewoon een zwarte markeerstift en markeer elke verpakte verhuisdoos met de gedetailleerde inhoud, de bestemmingsruimte en speciale instructies voor gebruik, zowel voor jezelf als voor de helpers. Het gebruik van gekleurde labels voor elke individuele bestemmingskamer wordt ook aangemoedigd.

Fout 10: Aannemen dat je geen hulp bij het inpakken nodig hebt

Van alle fouten die je moet vermijden bij het inpakken voor een verhuizing, is de veronderstelling dat je je hele huis alleen kunt inpakken waarschijnlijk de beoordelingsfout die je het meeste pijn kan doen.

Hoeveel tijd je daadwerkelijk nodig hebt om de inpakmarathon tot een goed einde te brengen, hangt zeker af van hoeveel items je van plan bent mee te nemen en hoe goed je bent voorbereid voordat je begint aan de meest tijdrovende taak van hun allemaal.

Maar hoe je ook kijkt naar de zware klus die voor je ligt, de beste manier om in te pakken voor een verhuizing is om een ​​paar extra paar helpende handen te hebben. Zo weet je zeker dat er voor de verhuisdag geen kartonnen doos uitgepakt wordt.

Ja, het idee om je vrienden uit te nodigen voor een inpakfeestje kan uiteindelijk goed uitpakken – je zult je vrienden nog een laatste keer zien voordat je vertrekt, en natuurlijk – je hoeft geen professionele inpakkers te betalen om je te helpen. Maar wat als je vrienden het allemaal te druk krijgen op het moment dat je hun hulp het hardst nodig hebt?

Maak niet de fout om aan te nemen dat professionele inpakdiensten te duur zijn om te betalen. Zolang je zelf inpakt wat je kan en alleen de dingen aan de profs overlaat die te kwetsbaar of te groot zijn, of beide, kun je aangenaam verrast zijn door de betaalbaarheid van de extra service die full-service verhuisbedrijven bieden.

Veel succes met je verhuizing! En maak geen verpakkingsfouten, oké?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *