Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

10 inpaktips en -trucs voor verhuizen

Inpakken voor een verhuizing is de meest gevreesde taak in de verhuischecklist – er is geen twijfel over mogelijk. Geen enkele andere taak komt zelfs maar in de buurt als het gaat om de tijd, energie en moeite die wordt geïnvesteerd in het inpakken van het huis.

Kun je nog een verhuistaak bedenken die weken of zelfs maanden voor de verhuisdatum begint en eindigt op de Verhuisdag zelf? Dat kan je niet, toch?

Gelukkig zijn er een aantal fantastische tips en trucs voor het inpakken waarmee je ruimte kunt besparen, de veiligheid van het inpakken kunt vergroten entijd kunt besparen bij het inpakken voor de verhuizing.

De waarheid is dat niet veel mensen bekend zijn met de inpaktips om te verhuizen.

Hier zijn de top 10 inpaktips en -trucs voor verhuizen, zodat je ook je eigen verhuizing gemakkelijker, sneller en veiliger kunt maken.

1. In elkaar plaatsen (ruimte)

Een van de beste manieren om in te pakken voor een verhuizing is om beproefde technieken te gebruiken om ruimte te besparen. Denk er eens over na: als je efficiënt inpakt door alle beschikbare verpakkingsruimte te gebruiken, heb je niet zoveel kartonnen dozen nodig, wat op zijn beurt de verpakkingskosten zal drukken.

Hoe de verpakkingsruimte maximaliseren? Gebruik de onderstaande verpakkingstruc.

In wezen is het idee van deze inpaktip om items in elkaar te plaatsen wanneer dat mogelijk is.

Kleinere keukenschalen passen in grotere, sommige hoeden kunnen ook in een andere worden geplaatst. Kortom, als een huishoudelijk artikel voldoende holle ruimte heeft, kan het vaak ook een aantal andere items in die ruimte bevatten.

Wees creatief en laat perfect bruikbare verpakkingsruimte niet verloren gaan. Vergeet niet om beschermende lagen inpakpapier toe te voegen tussen de items om contact en daarop volgende schade tijdens het transport te voorkomen.

2. Kleding oprollen (ruimte)

Een andere truc bij het inpakken van kleding is om een ​​deel van je kleding op te rollen in plaats van ze netjes op te vouwen. Het komt misschien als een verrassing, maar opgerold kan kleding tot 50% minder verpakkingsruimte innemen dan wanneer het op traditionele wijze wordt opgevouwen. Bovendien moet de rol de meeste van je kleding kreukvrij houden, wat een leuke bonus is bij het inpakken van kleding voor een verhuizing.

Als je kunt, probeer dan de kleine rollen in de grotere te plaatsen, zodat je je kleding nog efficiënter kunt inpakken. Het is de combinatie van twee inpaktrucs – in elkaar plaatsen en rollen die de meeste van je kleding in strakke ronde bundels zouden moeten draaien die in schone kartonnen dozen gaan. Als je klaar bent met één rol kleding, gebruik dan haarelastiekjes of elastische elastiekjes om de rol op zijn plaats te houden.

Daarom moet je voorzichtig zijn met welke kleding je kiest om op te rollen om verpakkingsruimte te besparen. Rol uw dure merkkleding niet op, maar hang ze in speciale kledingkastdozen.

3. Ruimtebeheer in garderobedozen (ruimte)

Een belangrijke vraag wanneer je jezelf  klaarmaakt om te verhuizen, is hoe je efficiënt kunt inpakken om te verhuizen. Jouw doel moet altijd zijn om de verpakkingsruimte te maximaliseren en tegelijkertijd alle veiligheidsvoorschriften voor verpakking in acht te nemen.

Zoals hierboven vermeld, is de beste manier om uw dure merkkleding te verhuizen, ze in gespecialiseerde garderobedozen te verpakken. Het is gemakkelijk genoeg – je houdt je kleding gewoon aan hun hangers en hangt ze aan de metalen staaf in die dozen.

En hier is nog een inpaktruc die misschien nog nooit bij je is opgekomen – om de ruimte aan de onderkant van elke kledingkast te benutten.

Als je hangende kleding in een kledingkastdoos hebt geordend, is er, in de meeste gevallen tenminste, genoeg ruimte aan de onderkant om andere lichtgewicht items in te pakken – meestal schoenen in dozen, knuffels of verschillende zachte goederen zoals kussens, dekbedden, winterjassen , enzovoort.

4. Vacuümzakken (ruimte)

Interessant genoeg wordt een van de beste inpaktips voor verhuizen vaak onderschat door mensen die het nogal druk hebben met het inpakken van hun spullen voor een verhuizing.

Vaak nemen supervolumineuze en toch lichtgewicht huishoudelijke artikelen zoals kussens, dekbedden, dekbedden en winterkleding te veel ruimte in die je gewoon niet hebt. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om één extra grote verpakkingsdoos te gebruiken voor een paar kussens, hoe je het probleem ook bekijkt.

En hier is de verpakkingstruc om dit probleem op te lossen: gebruik vacuümzakken.

Op het moment dat de lucht uit een vacuümzak wordt gezogen, zal deze enorm krimpen, waardoor het oorspronkelijke volume van de zachte goederen die erin verpakt zijn meestal tot 80% wordt verminderd.

Vacuümzakken zijn uitstekende ruimte bespaarders, dus aarzel niet om ze te gebruiken bij het inpakken voor een verhuizing.

5. Dubbel boxen (veiligheid)

Bij het inpakken wordt veiligheid van cruciaal belang. Je wilt zeker dat de items die je inpakt, perfect intact in het nieuwe huis aankomen, en dat is alleen mogelijk als je verpakkingsideeën bedenkt en gebruikt die de algehele verpakkingsveiligheid vergroten.

Als je extra breekbare items vervoert, is een slimme inpaktruc het gebruik van dubbele dozen. In essentie betekent dubbel boxen het verpakken van de eerste doos (waar het delicate item veilig is verpakt) in een andere grotere doos die ofwel is voorgevuld met opvulchips of voorgevoerd met noppenfolie.

Zo wordt het superfragiele object twee keer omgeven door meerdere lagen opvulmateriaal en extra beschermd tegen directe klappen, schokken of trillingen die zich op de weg kunnen voordoen.

6. Plastic folie om morsen te voorkomen (veiligheid)

De volgende paar inpaktrucs en tips gaan allemaal over het waarborgen van een hoog niveau van veiligheid tijdens het huisverpakkingsproces. Het verpakkingsadvies gaat hier over het inpakken van halflege (of halfvolle) badkamerflessen die één of andere vloeistof bevatten.

Een slimme inpaktruc om vervelend morsen van badkamervloeistoffen zoals shampoos, conditioners, douchegels, enz. te voorkomen, is door de dop van een halflege fles te openen, een stuk plasticfolie over de opening te plaatsen en vervolgens de dop. Zoals je kunt raden, zorgt het plastic ervoor dat de vloeistoffen niet overlopen tijdens het transport.

Voor extra verzekering, verpak dergelijke badkamerflessen in hersluitbare Ziploc-zakken, zodat zelfs als er tijdens de verhuizing zou worden gemorst (waarschijnlijk niet), het in de plastic zak zou blijven.

7. Schoenen gevuld met papier (veiligheid)

Sommige verpakkingstips en -trucs klinken in het begin misschien niet overweldigend, maar hun effectiviteit zal waarschijnlijk al je verwachtingen overtreffen. Dat is het geval met dit verpakkingsidee dat eenvoudig genoeg lijkt, maar je schoenen kan beschermen tegen vroegtijdige schade tijdens een verhuizing.

Stop verfrommeld papier – zacht pakpapier, geen krantenpapier – in je schoenen zodat ze hun vorm behouden tijdens het transport. Zonder zo’n extra papiersteun kunnen sommige van uw schoenen bekneld raken als ze per ongeluk door iets zwaars worden ingedrukt.

Neem een ​​vel schoon pakpapier, verfrommel het tot een ovale vorm en stop het in elke schoen. Gebruik indien nodig meer stukjes verfrommeld papier. Voor winterlaarzen kun je ze het beste tot de top vullen met inpakpapier.

In sommige gevallen is het ook prima om sokken te gebruiken in plaats van inpakpapier, maar de aanbevolen manier om de vorm van je schoenen te behouden is om wit, schoon, zuurvrij en inktvrij pakpapier te gebruiken.

8. Sieraden ontward (veiligheid)

Hier zijn een paar trucjes bij het inpakken van sieraden – creatieve verpakkingsideeën die je kettingen en oorbellen beschermen en voorkomen dat ze in elkaar verstrikt raken.

Wanneer je een ketting met een dunne en delicate ketting verpakt, neem je een rietje en knip je deze op maat van de lengte van de ketting. Steek het ene uiteinde van de ketting door het rietje en sluit het aan het andere uiteinde. Wikkel vervolgens de beveiligde ketting in plasticfolie voor extra bescherming.

Gebruik bij het inpakken van een halsketting met een dikke ketting een schone toiletpapierrol (of keukenpapierrol) in plaats van een rietje.

Oorbellen inpakken voor een verhuizing kan lastig zijn. Knip een stuk karton dat ongeveer zo groot is als een visitekaartje en prik er vervolgens met een veiligheidsspeld twee gaatjes in, aan de bovenkant en iets uit elkaar. Schuif de haken van een paar oorbellen door de gaten en wikkel de hele bundel in plasticfolie om hem vast te zetten.

Zo kunnen je oorbellen nooit beschadigd raken door in elkaar te klitten.

9. Lades met stretchfolie (tijd)

Met de beste inpakhacks voor verhuizen kun je ook enorm veel tijd besparen. Inpakken voor een verhuizing is immers de meest tijdrovende taak in de verhuischecklist, dus alles wat je kunt doen om die tijd te verkorten, is meer dan welkom.

Een geweldige tijdbesparende techniek bij het inpakken om te verhuizen, is om alle lichtgewicht items in de laden van het dressoir te laten, precies zoals ze zijn. Dat zijn meestal zachte items zoals kleding en beddengoed. Laat ook kleine maar niet-breekbare dingen in bureauladen achter.

Tot nu toe, zo goed. Wat moet je nu met die volle lades? Het is makkelijker dan je denkt: wikkel gewoon stretchfolie over de open delen van de lades en je bent klaar. Snel genoeg, toch?

Wat u zojuist hebt gedaan, is laden als verpakkingsdozen gebruiken, waardoor je veel kostbare tijd bespaart.

10. Kleding op hangers hangen (tijd)

Een van de meest ongelooflijke trucs bij het inpakken van kleding is om vuilniszakken te gebruiken om hangende kleding rechtstreeks uit de kast in te pakken. En ja, het werkt super!

Gebruik een ritssluiting of een sterke rubberen band om de metalen haken van verschillende hangers vast te maken met de kleding er nog aan. Prik vervolgens een klein gaatje in de bodem van een schone en stevige vuilniszak (die vuilniszakken moeten gloednieuw zijn) en steek de gebundelde metalen haken door het gat.

Trek daarna de vuilniszak naar beneden om de hele lengte van de hangende kleding te bedekken en bevestig tenslotte het losse uiteinde van de plastic vuilniszak met verpakkingstape om de kleding tijdens de verhuizing tussen de twee huizen te beschermen tegen stof en vuil.

Voel je vrij om twee zakken te gebruiken als de vuilniszakken die je hebt te dun lijken om het werk veilig te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *