Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

9 essentiële dingen om te doen na een verhuizing

wat doen na een verhuizing

Verhuizen naar een nieuwe stad kan je het gevoel van desoriëntatie geven, dat ongemakkelijke gevoel dat je daar niet echt thuishoort. Tijd zal je vaak helpen om de eerste schok te boven te komen, maar periodes na de verhuizing kunnen in het begin erg moeilijk zijn, vooral als je absoluut geen idee hebt wat je moet doen na een verhuizing.

Toch hoeft de periode na de verhuizing helemaal niet zwaar te zijn. De onderstaande checklist geeft je goede suggesties voor wat je moet doen nadat je naar een nieuw huis bent verhuisd. Het punt is dat als je je tijd goed indeelt, je niet eens te maken krijgt met stressvolle of verwarrende situaties. Klaar voor een aantal goede items op de checklist voor na de verhuizing?

Je weet dat uitpakken na de verhuizing komt, maar hoe zit het met het leren van de geheimen van je nieuwe huis? Natuurlijk moet je je postadres wijzigen, maar heb je al goede zorgverleners gevonden? En ja, je moet jouw auto op het andere adres registreren na jouw verhuizing, maar is het maken van nieuwe vrienden niet jouw hoogste prioriteit?

Wat te doen na een verhuizing? Hoe, wanneer en waarom zou je ze allemaal doen?

1. Regel de adreswijzigingen voor de post

Welkom in je nieuwe huis!

Jouw verhuisperiode gaat in zodra je over de drempel stapt van jouw nieuwe huis of appartement. Je zult waarschijnlijk merken dat de eerste dag nadat je naar een nieuw huis bent verhuisd, vooral wordt gekenmerkt door een gevoel van opluchting dat de verhuizing eindelijk voorbij is en je nu eindelijk die zenuwslopende opeenhoping van stress en angst van je af kunt schudden.

Helaas heb je, vanwege het grote aantal dingen dat je moet doen als je naar een nieuw huis verhuist, niet veel tijd om je al te comfortabel te voelen, althans nog niet. In werkelijkheid is het erg belangrijk dat je jouw postverhuistijd zo goed mogelijk organiseert. Weet je nog hoeveel jouw persoonlijke verhuiskalender je deed profiteren van elk uur van elke dag vóór de verhuizing? Nu moet je iets soortgelijks doen.

Ja, overweeg om een gloednieuwe takenlijst te maken met alle taken die je moet uitvoeren nu de verhuizing voorbij is. Nieuwe boodschappen in huis? Nieuwe stadstaken? Jouw tijd is te belangrijk om gewoon niets te doen, dus ga aan de slag. Helaas, opnieuw.

2. Pak die berg verhuisdozen uit

In tegenstelling tot het inpakken van jouw huis voor een verhuizing, is het beste van uitpakken dat je het in de tijd kunt uitrekken en het in een veel comfortabeler tempo kunt voltooien. Uitpakken na de verhuizing is belangrijk en het tijdrovende karakter ervan moet niet worden onderschat, maar je hebt niet echt een snel naderende deadline (de verhuisdag) waar je wanhopig aan moet voldoen.

De allereerste verhuisdozen die je moet uitpakken, zijn jouw essentiële dozen gevuld met items van het allergrootste belang. Dan zou je moeten beginnen met het openen van alle slaapkamer en badkamer geëtiketteerde verhuisdozen, want dat zijn de twee kamers die je worden geadviseerd om met voorrang in te richten. Draaien de gedachten in je hoofd tenslotte niet om snel douchen en uitrusten op je comfortabele bed?

Ja, uitpakken is zeker een van de eerste dingen die je moet doen nadat je naar een nieuw huis bent verhuisd. Toch is het goede nieuws hier dat jij degene bent die de uitpaksnelheid regelt om aan je onmiddellijke behoeften te voldoen.

3. Leer de geheimen van je nieuwe huis kennen

In de meeste gevallen zal jouw nieuwe huis voor jou volledig onbekend terrein zijn, dus het is tijd om de ontdekkingsreiziger in jezelf op te roepen en op ontdekkingstocht door de woning te gaan. Zoek naar tekenen van reeds bestaande schade, inspecteer de leidingen op lekken en houd jouw ogen open voor onaangename tekenen van besmetting. Zoek ook de zekeringkast en de hoofdkraan van het water in geval van nood, en noteer vervolgens de standen van jouw water- en elektriciteitsmeters.

En terwijl je die rondleiding van je eigen huis doet, noteer je in gedachten of jouw nieuwe huis al dan niet voldoende is beveiligd tegen ongeoorloofde toegang (diefstal) of tegen de vernietigende krachten van Moeder Natuur. Als je een klein kind hebt, moet de nieuwe woning ook zorgvuldig kindveilig zijn.

Zijn de deuren en ramen zo veilig mogelijk? Zijn er rookmelders geïnstalleerd? Hoe zit het met handig geplaatste brandblussers op elke verdieping? Onnodig te zeggen dat hoe minder geheimen jouw nieuwe plek heeft, hoe beter het voor jou is.

4. Wijzig jouw postadres

Ongeacht of je net aan de andere kant van de stad bent verhuisd, naar een nieuwe stad in dezelfde provincie bent verhuisd of een verhuizing naar het buitenland hebt voltooid, het postadres van jouw nieuwe huis zal anders zijn. En dat betekent in feite dat, tenzij je de tijd neemt om kort na de verhuizing jouw adres te wijzigen, je jouw gewone post op het oude adres blijft ontvangen, wat niet goed is.

Van alle dingen die je moet doen nadat je naar een nieuw huis bent verhuisd, mag de taak om jouw adres te wijzigen niet tot later worden overgelaten. Doe het in plaats daarvan zo snel mogelijk. Je kunt dit online regelen bij postnl en een adreswijzigingsaanvraag invullen.

Oh, en vergeet niet wat geld te geven aan de nieuwe eigenaren/huurders van je oude woning, zodat ze je post kunnen doorsturen totdat die hele adreswijziging van kracht wordt.

5. Schrijf jouw kind in op een nieuwe school

Als je net bent verhuisd naar een nieuw huis met een kind in de leerplichtige leeftijd, dan moet je begrijpen hoe belangrijk het is om een nieuwe school voor hem of haar te vinden, zodat ze hun opleiding kunnen voortzetten. Die nieuwe school moet ook een goede school zijn, zodat jouw kind de best mogelijke start van zijn of haar leven kan krijgen.

Als je voorafgaand aan de verhuizing nog geen goede onderwijsinstelling voor jouw zoon of dochter hebt gekozen, moet je dat nu doen. En omdat het een van de dingen is die je moet doen als je naar een nieuwe stad verhuist, is het van vitaal belang dat je die belangrijke taak binnen de gestelde deadlines voltooid.

Zoek eerst aanbevelingen van vrienden of collega’s, of zelfs van buren die toevallig weten welke scholen goed zijn en welke niet. Meer informatie online verzamelen is altijd een pluspunt, maar het beste is om samen met jouw schoolgaande kind een paar scholen te bezoeken, daar met de directeur of een paar leraren te praten om een realistischer beeld te krijgen van wat je in de toekomst kunt verwachten .

Vergeet niet de benodigde documenten klaar te hebben om jouw kind in te schrijven op de school van jouw keuze.

6. Vind geschikte zorgverleners

Je weet nooit hoe je lichaam en geest zullen reageren op de stress van de recente verhuizing of de omstandigheden van de nieuwe stadsomgeving. Een mogelijk probleem is dat de zorgverlener die je jarenlang kende en vertrouwde je niet meer kan zien en bekijken als je verkouden wordt, ernstiger ziek wordt of gewoon een specifiek document van een arts nodig hebt.

Onze checklist verhuizen naar een nieuw huis gaat verder met een andere taak die van het grootste belang is: het vinden van een nieuwe huisarts voor jou en jouw gezinsleden, evenals een nieuwe dierenarts voor jouw huisdier, indien van toepassing. Net als bij de school zijn aanbevelingen van mensen die je kunt vertrouwen nog steeds de beste manier om de beste zorgverlener voor jou te vinden.

Het uitgangspunt moet altijd zijn om rekening te houden met jouw specifieke medische behoeften en de juiste keuze te maken tussen een huisarts en een gespecialiseerde arts. Ook de jarenlange ervaring en het type persoonlijkheid van jouw toekomstige zorgverlener zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden.

7. Help jouw huisdieren acclimatiseren

Als je net bent verhuisd met een huisdier of huisdieren, moet je jezelf niet te veel afvragen wat je moet doen nadat je naar een nieuw huis bent verhuisd. Dit komt zo eenvoudig omdat een van de antwoorden te duidelijk is – je moet ervoor zorgen dat je dierenvriend zich goed voelt na de plotselinge verandering van omgeving en onverwachte sprong uit hun comfortzone.

Het allereerste dat je voor ze kunt doen, is jouw nieuwe plek grondig schoonmaken vanwege het acute reukvermogen van de meeste huisdieren, vooral honden en katten. Het op één na beste is om ze te laten zien hoeveel je om ze geeft door in hun behoeften te voorzien, indien mogelijk vaker met ze te spelen en ze nooit voor langere tijd alleen te laten.

Toch is het beste wat je voor jouw geliefde huisdier kunt doen nadat je naar een nieuw huis bent verhuisd, hem voldoende tijd te geven om goed te acclimatiseren aan de nieuwe omgeving. Houd ze goed in de gaten en overweeg om professioneel advies te vragen als een probleem na de verhuizing langer dan een paar weken aanhoudt.

8. Maak nieuwe vrienden

Verhuizen naar een nieuw huis kan moeilijk zijn voor alle betrokkenen. Een mogelijk neveneffect van de recente verhuizing is een fenomeen dat verlatingsangst wordt genoemd. Het feit dat je bent weggegaan bij goede vrienden en familie is reden genoeg om je verdrietig en zelfs depressief te maken. En om het nog erger te maken, ken je waarschijnlijk niemand in de nieuwe stad. Tenminste nog niet.

Van de verschillende dingen die je na de verhuizing kunt doen, is jouw beslissing om nieuwe vrienden te maken wat je zal helpen om snel te wennen. Ga hallo zeggen tegen de mensen hiernaast in een poging ze beter te leren kennen. Breng na het werk tijd door met jouw collega’s en sta open voor nieuwe en enigszins gedurfde kansen om nieuwe mensen te ontmoeten. Word lid van een nieuwe club, volg danslessen of denk erover na om een hobby op te pakken die interactie met personen met dezelfde interesses inhoudt.

Maar waar de nieuwe stadsdynamiek je ook brengt, vergeet niet om contact te houden met je oude vrienden, want dat is een bewezen techniek om verhuisdepressie te overwinnen.

9. Leer je nieuwe stad kennen

Dus, wat moet je nog meer doen als je naar een nieuwe stad verhuist?

Die nieuwe stad moet je natuurlijk wat beter leren kennen! Naast de strikt praktische kant om te weten waar je de meest essentiële plaatsen in de stad kunt vinden (supermarkten, banken, medische centra , postkantoren, autoservices, scholen, banken, belangrijke overheidsinstellingen, enz.), hoe meer vertrouwd je raakt met de nieuwe plek, hoe comfortabeler je je zult voelen als je er woont en werkt.

Maak regelmatig verkennende wandelingen, eerst in jouw buurt en daarna door de stad zelf. Raak vertrouwd met de oriëntatiepunten van de stad, leer wat meer over de geschiedenis en probeer misschien zelfs beter te begrijpen hoe de lokale bevolking van het leven in het algemeen geniet. Kortom, durf vaker buiten het comfort van je nieuwe woning te stappen en hopelijk sta je snel op vriendschappelijke voet met de stad waar je net naartoe bent verhuisd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *