Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Hoe gebruik je wikkelfolie tijdens het verhuizen?

wikkelfolie

Als je het besluit hebt genomen om je spullen zelf in te pakken – dat wil zeggen, zonder professionele inpakkers in te huren om het voor je te doen, dan moet je goed weten welke verpakkingsmaterialen je moet gebruiken om de klus snel en veilig te klaren.

Jouw beslissing om jouw spullen alleen in te pakken, is een duidelijke indicatie dat je er vrij zeker van bent dat je de zware taak kunt volbrengen zonder een beroep te hoeven doen op professionele inpakdiensten. En in de meeste gevallen is de reden voor zo’n hoge mate van vertrouwen het feit dat je het al eens eerder hebt gedaan.

Als persoon met eerdere ervaring met het inpakken van huizen, moet je de verschillende verpakkingsmaterialen vrij goed kennen: verhuisdozen, noppenfolie, pakpapier, meubeldekens en zelfs opvulpinda’s. En toch is de kans groot dat je niet bekend bent met de verpakkingskracht van plasticfolie.

De waarheid is dat plasticfolie (ook bekend als rekfolie, krimpfolie of huishoudfolie) wonderen voor je kan doen tijdens het verpakkingsproces dankzij de opmerkelijke veelzijdigheid, grote weerstand, verrassend gebruiksgemak, relatieve betaalbaarheid en goede recyclebaarheid.

Lees verder voor meer informatie over de beste manier om plastic folie te gebruiken voor de verhuizing, inclusief alle voordelen van rekfolie bij het inpakken voor een verhuizing en nuttige informatie over waar je plastic folie kunt kopen.

Waarom je wikkelfolie moet gebruiken bij het verhuizen

Het is geen verrassing dat plasticfolie een essentieel verpakkingsmateriaal is en je moet zeker overwegen om het te kopen en te gebruiken bij het beschermen van jouw huishoudelijke artikelen voor onderweg.

Het punt is dat rekfolie het inpakken zo veel sneller en veiliger maakt dat je je waarschijnlijk zult afvragen waarom je het niet eerder hebt gebruikt. In zekere zin zal het gebruik van plasticfolie om te verhuizen aanvoelen als een geweldige inpakhack die de manier waarop je het huisverpakkingsproces in het algemeen bekijkt, ten goede zal veranderen.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom je plasticfolie moet gebruiken bij het inpakken voor een verhuizing:

 • Veelzijdigheid . Gelukkig is rekfolie zeer veelzijdig en kan het in veel situaties worden gebruikt bij het inpakken om te verhuizen: meubels beschermen tegen krassen, vuil en stof weghouden van huishoudelijke artikelen, losse kabels en draden vastzetten, laden, deuren en panelen veilig houden, beschermen pads die zijn bevestigd aan de items die ze beschermen, verschillende items bij elkaar bundelen en meer.
 • Duurzaamheid . Plastic folie is erg dun (ongeveer 0,0127 mm) maar biedt nog steeds een hoge mate van sterkte en scheurweerstand wanneer het om delicate items wordt gewikkeld voor een betere bescherming. Door zijn natuurlijke weerstand is krimpfolie bestand tegen veel druk, waardoor je breekbare spullen veilig blijven.
 • Gebruiksgemak . Het inpakken van plasticfolie is zeer eenvoudig in gebruik. In tegenstelling tot standaard verpakkingstape heeft stretchfolie geen plakzijde en laat het geen plakkerige resten achter op oppervlakken wanneer het na gebruik wordt verwijderd. Huishoudfolie kleeft aan zichzelf en is later gemakkelijk te verwijderen zonder angst voor schade aan delicate oppervlakken.
 • Betaalbaarheid . Rekfolie om te verhuizen is redelijk betaalbaar, variërend van ongeveer 10 euro tot ongeveer 25 euro, en meer voor rollen heavy-duty stretchfolie. Vanzelfsprekend moeten bredere rollen plasticfolie worden gebruikt voor het inpakken van grotere huishoudelijke artikelen zoals meubels en apparaten.
 • Recyclebaarheid . Plastic folie dat gebruikt wordt voor het inpakken is perfect recyclebaar na de verhuizing, dus jouw verhuizing zal nog steeds groen zijn als je het extra dunne plastic verpakkingsmateriaal voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals hieronder uitgelegd.

Hoe gebruik je plasticfolie bij het verhuizen?

Het goede nieuws is dat plasticfolie met succes kan worden gebruikt in verschillende verpakkingssituaties tijdens het inpakproces. Hieronder vindt je de belangrijkste toepassingen van plastic folie om te verhuizen, maar je kunt zelf nog meer nuttige toepassingen van doorzichtige plastic folie vinden bij het inpakken van jouw spullen zonder de hulp van professionele inpakkers.

1. Gebruik plasticfolie om de opvulmaterialen vast te zetten

Het meest gebruikelijke gebruik van plasticfolie bij het inpakken voor een verhuizing is voor meubeldekens, noppenfolie of andere soorten beschermende opvulmaterialen op de meubelstukken, apparaten, speciale items (bijvoorbeeld een piano of een staande klok) of andere grote huishoudelijke artikelen die je probeert te beschermen.

De opvulmaterialen moeten strak om de breekbare voorwerpen gewikkeld blijven en dat is precies waarom je rekfolie moet gebruiken om die kussentjes vast te zetten. In tegenstelling tot verpakkingstape laat het inpakken met plasticfolie geen kleverige resten achter op een van de delicate oppervlakken.

Als bonus zorgt de plasticfolie voor een extra buitenste beschermingslaag voor uw bezittingen.

2. Gebruik plasticfolie om matrassen en gestoffeerde meubels te beschermen

Een andere nuttige toepassing van plasticfolie bij het inpakken voor een verhuizing is het beschermen van matrassen. In het beste geval heb je een speciale matrashoes waarin je de matras veilig opbergt. Maar als je zo’n matrashoes niet hebt, dan kun je er eenvoudig een maken door het hele matras van boven tot onder in te wikkelen.

Ook is plastic folie ideaal voor het beschermen van gestoffeerde meubels, zolang de bekleding maar van stof is. Gebruik GEEN rekfolie op meubelstukken met lederen bekleding omdat het leer niet kan ademen onder de laag plasticfolie en kan “zweten” – dat wil zeggen, een dunne laag vocht vormen.

3. Gebruik huishoudfolie om items te beschermen tegen vuil, stof en vocht

Een van de beste toepassingen van plasticfolie bij een verhuizing is om huishoudelijke artikelen te beschermen tegen stof, vuil en vocht.

Wanneer het strak om objecten is gewikkeld, creëert stretchfolie een dunne maar duurzame beschermende laag rond de items die je tijdens het verhuizen probeert te beschermen. Daarom kan er geen vuil en geen stof door de plastic coating dringen, wat in feite betekent dat jouw spullen de nieuwe plek precies zo bereiken zoals ze de oude hebben verlaten.

De plastic folie houdt ook vocht en water weg – iets wat erg handig kan zijn als je op een regenachtige dag gaat verhuizen. Pas op dat er geen vocht in de beschermende laag blijft zitten.

4. Gebruik plasticfolie om meubelladen, deuren en panelen vast te zetten

Doorzichtige plasticfolie voor verhuizing kan ook worden gebruikt om meubelladen, deuren en panelen tijdens de verhuizing veilig te houden.

Als een lade, een deur of een paneel van een meubelstuk tijdens het transport opengaat, kan dat leiden tot een ongeval, wat op zijn beurt kan leiden tot materiële schade of persoonlijk letsel (of beide!). Daarom is het van cruciaal belang dat er geen verwijderbaar deel van een meubelstuk kan bewegen terwijl het meubel wordt gedragen.

Plasticfolie bevestigt het verwijderbare element eenvoudig aan de hoofdmeubelstructuur. Je kunt ook schilderstape gebruiken voor hetzelfde effect, maar nooit gewone verpakkingstape vanwege de plakkerige resten die het waarschijnlijk op het delicate meubeloppervlak achterlaat.

5. Gebruik huishoudfolie om de laden samen met hun inhoud in te pakken

Soms kunnen een paar inpakhacks hier en een paar inpaktrucs daar het inpakproces aanzienlijk versnellen.

Het inpakken voor een verhuizing neemt immers vele, vele uren in beslag, dus alles wat je kunt doen om het sneller af te ronden, is meer dan welkom.

Een geweldige truc om het inpakken te versnellen, is om rekfolie te gebruiken over de opening van een lade met de inhoud er nog in, waardoor de lade in een onmiddellijke verpakkingsdoos verandert.

Let op, deze inpaktactiek is alleen mogelijk als de spullen in de lade niet breekbaar zijn – bijvoorbeeld kledingstukken, beddengoed of andere zachte items die niet beschadigd raken als ze tijdens het transport door de lade worden geschoven.

6. Gebruik rekfolie om dingen samen te bundelen

Je zult blij zijn te horen dat rekfolie ook goed is in het bundelen van soortgelijke artikelen tijdens het verpakkingsproces. Als je dit doet, verbeter je het algehele organisatieniveau waarop je moet mikken bij het inpakken voor een verhuizing.

 • Je kunt een paar kleine kartonnen dozen op elkaar stapelen en ze samenbundelen met plastic folie voor een snellere verwerking;
 • Losse meubelstukken zoals poten, planken etc. kun je samenbundelen;
 • Je kunt kleine artikelen bundelen en beveiligen, vooral keukenartikelen zoals bestek;
 • Je kunt items groeperen en vastzetten met lange stelen, zoals gereedschap of zwabbers;
 • Je kunt zachte, lichtgewicht items zoals knuffels, kussens, etc. bundelen.

7. Gebruik plasticfolie om vervelend morsen te voorkomen

Plasticfolie kan erg handig zijn bij het inpakken van jouw badkamerartikelen. Waarom? Het is simpel: de doorzichtige plastic verpakking voorkomt morsen van flessen shampoo, conditioner, douchegel, enzovoort.

Dit is wat je moet doen om te voorkomen dat er gemorst wordt bij het inpakken van jouw badkamerproducten:

 • Verwijder de dop van een fles, een tube of een pot, plaats dan een voldoende groot stuk plasticfolie precies over de opening en sluit tenslotte de dop weer. Zo worden al jouw containers lekvrij;
 • Plaats elk badkamerproduct in een plastic Ziploc-zak voor dubbele zekerheid dat er geen vervelend morsen zal zijn tijdens het transport.

8. Gebruik rekfolie om netsnoeren en kabels vast te zetten

Veiligheid op de verhuisdag is van het grootste belang en je moet er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Grote dag van begin tot eind ongevalvrij verloopt.

Bij het verhuizen van elektrische apparaten is een mogelijk risico voor de algemene veiligheid op die bepaalde dag dat een persoon struikelt over een netsnoer, een kabel of een draad dat niet is vastgezet. En dat is precies waar plasticfolie van pas kan komen om dergelijke ongelukken te voorkomen.

Gebruik huishoudfolie om netsnoeren en kabels aan de zijkant (meestal de achterkant) van een apparaat vast te maken, zodat struikelgevaar wordt geëlimineerd.

9. Gebruik huishoudfolie om te voorkomen dat opgerolde vloerkleden uitvouwen

Als je hebt besloten om een deel van je vloerkleden mee te nemen, dan kun je tijdens het inpakken stretchfolie gebruiken om de tapijtrollen te beschermen.

Dit is wat je moet doen: als je een karpet op de juiste manier hebt opgerold, gebruik dan plasticfolie om ervoor te zorgen dat de uiteinden van de tapijtrol niet vanzelf uitvouwen. Je kunt ook stukken touw voor hetzelfde doel gebruiken.

Wikkel NIET de hele tapijtrol in plastic, uit angst dat er vocht in blijft zitten. Wikkel in plaats daarvan grote vellen pakpapier om de rol van het tapijt totdat je deze volledig bedekt hebt.

10. Gebruik plasticfolie om sieraden vast te zetten

Wikkelfolie kan je enorm helpen bij het inpakken van je sieraden.

Wanneer je oorbellen inpakt om te verhuizen, is een verpakkingsmethode het gebruik van kartonnen kaarten om je lange oorbellen te ordenen. Nadat je de oorbellen aan een kartonnen kaart hebt bevestigd door de haken door de kartonnen gaten te steken, gebruik je plasticfolie om de bundel vast te zetten en de oorbellen op één plek te verzegelen.

En als je je oorbellen in een eierdoos hebt geplaatst en vastgezet (dat klopt – een eierdoos), wikkel dan de hele doos in plasticfolie om deze te verzegelen, zodat elke afzonderlijk in papier verpakte ring op zijn plaats blijft.

Waar plasticfolie kopen om te verhuizen

En nu je alle duidelijke voordelen kent van het gebruik van plasticfolie bij het inpakken voor een verhuizing, is het niet meer dan normaal dat je geïnteresseerd bent in waar je plasticfolie kunt kopen voor verhuizen.

Je kunt plasticfolie rechtstreeks kopen bij goedkoopverhuismateriaal.

Hoeveel plasticfolie heb je echter nodig? Het hangt af van hoe groot het huis is en hoeveel items (vooral meubelstukken) je van plan bent mee te verhuizen. Als vuistregel geldt dat 1 grote rol van 50cm x 300m voldoende moet zijn voor jouw verpakkingsbehoeften wanneer je verhuist uit een huis met 1 of 2 slaapkamers.

Bij twijfel is het altijd beter om een extra rol krimpfolie te kopen – de plastic folie kan je immers zeker nuttig gebruiken, zelfs nadat je naar het nieuwe huis bent verhuisd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *