
Het inpakken van lampen en lampenkappen om te verhuizen ziet er vrij eenvoudig en ongecompliceerd uit… maar dat is het niet. In werkelijkheid blijken lampen nogal lastig in te pakken en te verhuizen naar een nieuw huis.
Op het moment dat je begint met de lampen uit elkaar te halen voor een verhuizing, zul je je realiseren dat die huishoudelijke artikelen te kwetsbaar en te vreemd gevormd zijn om ze gewoon in een kartonnen doos te gooien en ermee klaar te zijn. Als je dat deed, zou je na de verhuizing gloednieuwe tafellampen en vloerlampen moeten kopen. En dat is iets waar je niet enthousiast over zou zijn, toch?
Jouw uiteindelijke doel is om, lokaal of door het hele land, alle lampen in jouw huis te vervoeren zonder enige vorm van schade onderweg. En om jouw verlichtingsarmaturen veilig te kunnen bewaren totdat je het nieuwe huis bereikt, moet je ze heel goed beschermen en inpakken.
De volgende 13 stappen leren je hoe je lampen en lampenkappen inpakt om te verhuizen.
STAP 1: STEL JEZELF DE GROTE VRAAG
Het inpakken en verplaatsen van jouw lampen zal niet eenvoudig zijn – je zult tijd en moeite moeten investeren om ervoor te zorgen dat die kwetsbare lampen heelhuids op de nieuwe plaats terechtkomen. En zelfs als sommige van je lampen van metaal zijn gemaakt, zullen ze nog steeds vrij delicate elementen bevatten, zoals U-vormige harpen, lampenkappen en gloeilampen.
Naast het besteden van extra tijd en energie aan het inpakken van alle lampen in je huis, betaal je ook geld om de inpakbenodigdheden te krijgen die je nodig hebt voor het inpakproces en dan nog meer geld om de met lampen gevulde dozen te vervoeren. naar het nieuwe adres.
Dus de grote vraag die je jezelf moet stellen voordat je je lampen gaat inpakken, is of het de moeite waard is om ALLE lampen die je in huis hebt in te pakken en te verplaatsen. Er moeten armaturen zijn die je nooit echt leuk vond. En hoe zit het met die lampen die alleen werken als ze daarvoor kiezen? Sommige verlichtingsarmaturen passen niet goed bij het interieur van het nieuwe huis.
Verpak en verplaats geen lampen die de moeite niet waard zijn.
STAP 2: VOORBEREIDEN VAN DE VERHUISDOZEN
Eén ding is duidelijk: je hebt geschikte verhuisdozen nodig voor lampen. Als je nu de dozen hebt bewaard waarin de lampen zaten toen je ze voor het eerst kocht, dan is dat geweldig, want originele dozen bieden nog steeds de best mogelijke bescherming voor extra kwetsbare items.
Zo niet, dan moet je stevige kartonnen dozen vinden die groter zijn dan de voet van de lampen. Als je hebt besloten op zoek te gaan naar verhuisdozen, dan moet je de afmetingen van je lampen opmeten, zodat je weet naar welke verhuisdozen je moet zoeken. Zorg ervoor dat verhuisdozen die je gebruikt stevig, schoon en droog zijn.
Als je duurdere en waardevollere lampen verhuist en je hun originele dozen niet bewaart, overweeg dan om speciale lampdozen te kopen, online beschikbaar voor ongeveer 7 euro per doos.
Ongeacht de dozen die je voor je lampen hebt gekozen, plaats verfrommeld papier op de bodem om een zachte, opvullaag te vormen voor de kwetsbare voorwerpen.
STAP 3: DE ANDERE VERPAKKINGSMAATREGELEN VOORBEREIDEN
De beste manier om lampen in te pakken om te verhuizen, is door het juiste verpakkingsmateriaal voor de klus te gebruiken. Nu je de juiste dozen hebt om lampen in te pakken, is het tijd om ook inpakpapier, noppenfolie, verpakkingstape en een stift te bemachtigen.
- Pakpapier. Bij het inpakken van lampen voor verhuizen heb je veel zacht en wit inpakpapier nodig. Een groot pak pakpapier kost ongeveer 12 euro en kan online worden besteld.
- Bubbels. Luchtkussenfolie is een onmisbaar verpakkingsmateriaal dat cruciaal zal blijken te zijn wanneer je lampen inpakt voor een verhuizing. Lampen zijn een van de meest kwetsbare items in een huis, dus er is veel van het met lucht gevulde plastic materiaal nodig om de meest delicate elementen van jouw lampen te beschermen en ze tijdens de verhuizing te beschermen.
- Markeerstift. Pak een zwarte markeerstift om de inhoud en de bestemmingskamer op elke met lampen gevulde doos te schrijven. Vergeet ook de BREEKBAAR- waarschuwing in grote zwarte letters niet.
STAP 4: VERWIJDER DE LAMPENKAP
Zonder twijfel is de veiligste manier om lampen in te pakken om ze te verhuizen, ze zorgvuldig te demonteren en vervolgens elk lamponderdeel afzonderlijk te beschermen. Dat is in feite de enige verpakkingsmethode die totale veiligheid voor jouw elektrische verlichtingseenheden kan garanderen, simpelweg omdat hun elementen tijdens het transport niet rechtstreeks met elkaar in contact komen.
Start het demontageproces door eerst de lampenkap te verwijderen. Afhankelijk van het exacte model, moet je mogelijk de sluitring losschroeven om de lampenkap te kunnen verwijderen, of je hoeft alleen de kap op te tillen om deze los te maken. De gebruikelijke manier om de sluitring los te schroeven, is door deze tegen de klok in te draaien.
Nadat je de kap van de lamp hebt verwijderd, kun je overwegen deze schoon te maken, zodat deze later klaar is om in een doos te worden gedaan. Verwijder opgehoopt stof, vuil of haren met een stofdoek, reinigingsdoekjes of een draagbare stofzuiger. Kies de reinigingsmethode waarvan je weet dat deze goed werkt voor het specifieke type lampenkap waarmee je te maken hebt – plastic, glas, stof, enz.
STAP 5: SCHROEF DE LAMP(EN) UIT EN PAK DE LAMP(EN) IN
Zodra je de lampenkap hebt vastgepakt, is het tijd om het volgende lampelement te verwijderen: de gloeilampen. Dit is een vrij eenvoudige stap die je helemaal niet moeilijk zou moeten maken.
Zoals je weet, zijn gloeilampen erg kwetsbaar en sommige zullen de verhuizing misschien niet overleven, hoe goed je ze ook beschermt. Desalniettemin worden gloeilampen niet gratis geleverd, dus je moet ze niet zomaar weggooien, ondanks de kleine kans dat ze het nieuwe huis in goede staat bereiken.
Draai de lampen voorzichtig los en zorg ervoor dat ze niet te heet zijn om je vingers te verbranden. Meestal zul je stof vinden op de elektrische lampen, dus het is een goed idee om ze schoon te maken met een zachte doek voordat je ze veilig opbergt.
Als je de originele verpakkingen van de gloeilampen bewaart , moet je deze er zeker in verpakken. Wikkel elke elektrische lamp in een vel pakpapier en plaats het in de fabrieksdozen. Als je die originele verpakking niet hebt, wikkel dan elke gloeilamp afzonderlijk in noppenfolie en breng deze vervolgens over in een aparte, goed opgevulde doos. Schrijf op stukjes papier bij welke lamp elke lamp hoort om het hermontageproces na de verhuizing te vergemakkelijken.
STAP 6: DE HARP UITNEMEN EN INPAKKEN
Nu je de elektrische lampen veilig hebt verwijderd, is het tijd om je aandacht op de harp te richten. En nee, je hoeft geen harp te leren spelen voordat je gaat verhuizen.
Sommige van jouw tafellampen en vloerlampen hebben harpen – U-vormige metalen of plastic frames die de tinten ondersteunen en meestal de gloeilampen omringen. Haal de harp langzaam en voorzichtig uit de lampvoet, meestal door hem eenvoudig op te tillen of lichtjes los te draaien.
Leg de lampharp voor nu opzij – je bent binnen een minuut klaar om hem in te pakken. Als het ook stoffig is, kun je het schoonvegen met een vochtige doek, zodat je niet hetzelfde stof in het nieuwe huis brengt.
Gebruik een paar vellen pakpapier om de harp in te pakken en gebruik dan tape om de bundel vast te zetten. Wees ten slotte klaar om het in dezelfde doos met de lampvoet in te pakken.
STAP 7: BEVEILIG DE LAMPKABEL
Het is belangrijk dat je het inpakken van lampen voor een verhuizing zo veilig mogelijk maakt. Een mogelijk probleem dat de algehele veiligheid van jouw inpakwerk in gevaar kan brengen, is het niet vastzetten van de kabels van jouw lampen – iets dat kan leiden tot struikelongevallen of schade aan de lichtunits zelf.
Plak eerst een stuk noppenfolie over de metalen pinnen van het lampsnoer om ervoor te zorgen dat de metalen delen geen krassen op de voet van de lamp kunnen maken. Ten tweede, gebruik een kabelbinder om het snoer veilig te bundelen en te allen tijde veilig te houden, maar wikkel het nog niet om de lampvoet, want je wilt ervoor zorgen dat het oppervlak van de voet is beschermd voordat je dat doet.
STAP 8: PAK DE LAMPBASIS IN
De volgende stap bij het inpakken van lampen om te verhuizen is het beschermen van hun basis voor de verhuisreis die voor ons ligt.
Om dat te doen, plaatst je de lampvoet over een paar grote vellen pakpapier en wikkel je het zachte papier rond het delicate oppervlak totdat je de hele voet bedekt. Gebruik indien nodig meer vellen inpakpapier – het is de bedoeling geen lampgebieden onbeschermd te laten. Vorm een papieren bundel en gebruik vervolgens tape om deze op zijn plaats te bevestigen.
Laat het elektriciteitssnoer niet in de papierbundel zitten om eventuele schade te voorkomen – je bevestigt de kabel over het papierpakket. Dus doe het nu en gebruik kleine stukjes tape om het op het ingepakte papier te bevestigen.
De volgende stap in het inpakken is om op veilig te spelen en de reeds beschermde voet van de lamp in te wikkelen met een groot vel noppenfolie en vervolgens opnieuw tape te gebruiken om het te bevestigen. De lampkabel moet veilig tussen de twee beschermlagen blijven zitten.
STAP 9: VERPAK DE LAMPBASIS
Onze tips voor het inpakken van lampen tijdens het verhuizen gaan verder met de belangrijke stap om de lampvoet zo veilig mogelijk in te pakken. De lamp is al goed beschermd met twee opvullagen inpakpapier en noppenfolie. Nu is het tijd om het over te zetten naar een geschikte verhuisdoos.
Bij gebruik van speciale lampenboxen, dan dien je de lamp rechtop in de doos te plaatsen met de voet naar beneden. Houd er rekening mee dat de onderkant van de lampdoos voorgewatteerd moet zijn voor extra veiligheid. Als vuistregel kan in een lampendoos maar één hoge lamp passen en daarom moet de kartonnen doos worden gebruikt voor duurdere en waardevollere verlichtingsarmaturen.
Wanneer je standaard verhuisdozen gebruikt die diep genoeg zijn om de lampen in te passen, kun je meerdere lampvoeten in dezelfde doos plaatsen en ze strak naast elkaar plaatsen. De dikke lagen papier en noppenfolie moeten de hoofdlampelementen veilig en beschermd houden, zelfs wanneer twee lampvoeten tijdens het transport met elkaar in contact komen. Als de dozen die je gebruikt niet diep genoeg zijn, kun je de lampvoeten nog steeds op hun zijkant leggen, zolang de bodem van de container goed gevuld is.
Als je eenmaal een doos met een of meer lampvoeten hebt gevuld, vul je de lege ruimtes tussen de lamponderdelen op met stukjes papier – in dit geval is het prima om kranten te gebruiken. Het doel hier is om ervoor te zorgen dat er niets in de doos beweegt – als dat wel het geval is, voeg dan meer opvulmateriaal toe totdat het stopt.
Gebruik ten slotte de zwarte stift om de lampdoos goed te labelen. Vergeet niet de gebruiksaanwijzing BREEKBAAR en DEZE KANT OMHOOG toe te voegen .
STAP 10: PAK DE LAMPENKAP IN
Je dient de lampenkappen apart van de lampvoet te verpakken om ze veilig te bewaren. Waarom? Lampenkappen zijn uiterst kwetsbaar en moeten in een andere voorgevulde doos worden geplaatst om schadelijk contact met de rest van de lampelementen te voorkomen.
Reinig de lampenkap van stof of vuil zoals hierboven beschreven. Gebruik verschillende vellen pakpapier om de delicate lampen te bedekken als eerste beschermingslijn, bevestig de papierbundel met stukjes tape. Voeg een tweede beschermende laag noppenfolie toe en zet deze ook vast met tape.
Houd er rekening mee dat bij het inpakken van lampen en lampenkappen om te verhuizen, er niet zoiets bestaat als te veel opvullen of te veel inpakken. Als een van jouw lampenkappen tijdens de verhuizing beschadigd raakt door een verkeerde verpakking, dan moet je op zoek naar een vervangende lampenkap voor dat specifieke lampmodel. En zelfs als je er op de een of andere manier een zou kunnen vinden, zou je nog steeds geld verliezen nadat de verhuizing voorbij is.
Breng de lampenkap of kappen over in een stevige middelgrote doos en gebruik dan voldoende pakpapier om ze te immobiliseren. Vergeet niet om de verhuisdozen goed te labelen nadat je deze hebt gevuld met alle lampenkappen.
Gebruik ten slotte de zwarte stift om de lampenkapdoos goed te labelen. Vergeet niet om de waarschuwingen BREEKBAAR en DEZE KANT BOVEN toe te voegen.
Wanneer je alle breekbare spullen in je huis inpakt, is er altijd een risico op schade door onjuiste verpakkingstechnieken. Soms kan het gebrek aan voldoende tijd om de dingen op de juiste manier te doen, de kansen op een schadevrije verhuizing schaden.