Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Hoe moet je een matras verhuizen?

matras verhuizen
Matras verhuizen

Als je van het ene huis naar het andere verhuist, vraag je jezelf waarschijnlijk af wat je zou kunnen doen met de matrassen. Matrassen zijn een uiterst belangrijk onderdeel van elk huis en waarschijnlijk wil je jouw matrassen naar jouw nieuwe huis verhuizen. Of het nu is omdat jouw matras zich specifiek heeft verwrongen en gevormd naar jouw lichaamsvorm of omdat het gewoon te duur is om een nieuwe te kopen, zul je waarschijnlijk willen leren hoe je een matras op de meest effectieve manier naar jouw nieuwe huis kunt verplaatsen.

Zelf een matras verhuizen

De eerste stap die je moet maken wanneer je een matras gaat verhuizen, is het opmeten van de juiste afmetingen. Er zijn veel verschillende soorten matrassen verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke afmetingen. Het is algemeen bekend dat er queensize matrassen, kingsize matrassen en dubbele matrassen zijn. Hoe standaard deze metingen ook lijken, veel hiervan zijn niet altijd exact. Door deze afmetingen op te schrijven, begin je te zien of het in jouw verhuiswagen past, door jouw deuren, of dat je de juiste materialen voor jouw verhuizing hebt.

Nadat je de maten hebt opgemaakt, moet je de juiste materialen voor jouw verhuizing verzamelen. Deze omvatten het volgende:

Nadat je deze materialen hebt verzameld, moet je de matras pakken en in een stevige matrashoes doen. Je kunt deze matrashoezen bij ons kopen. Deze matrashoezen zijn ook speciaal ontworpen om matrassen te beschermen terwijl ze in rijdende vrachtwagens worden vervoerd. Aangezien rijdende vrachtwagens veel harde of scherpe materialen vervoeren, loopt jouw matras het risico om beschadigd te raken in deze vrachtwagens.

Zodra de matras in de matraszak zit, moet je een pad vrijmaken om naar de rijdende vrachtwagen te gaan. Dit zal waarschijnlijk gemakkelijker zijn als je midden in een verhuizing zit, omdat al jouw bezittingen al zijn opgeborgen en in dozen zijn opgeborgen. Zodra deze stap is voltooid, raden wij voor lange afstanden aan om de matras op zijn kant te leggen, omdat dit het tillen gemakkelijker maakt en ook omdat het niet zo hoog zal zijn dat het onmogelijk is om door jouw deuropeningen te gaan.

Afhankelijk van het soort matras dat je bezit, moet je het op een andere manier vervoeren vanwege de constructie van het matras. Hieronder gaan we dieper in op hoe je zelf een kingsize matras, of een matras met andere maat, kunt verhuizen:

  • Traditionele matrassen met binnenvering : deze moeten plat worden gelegd met niets erop, zodat de veren niet beschadigd raken. Door een binnenveringsmatras plat op zijn kant te leggen, worden de veren in jouw matras niet aangetast door een ongelijke gewichtsverdeling.
  • Traagschuimmatrassen : Traagschuimmatrassen mogen niet op hun zij worden gelegd; afgezien daarvan zouden ze echter op vrijwel dezelfde manier worden vervoerd als traditionele matrassen.
  • Boxspringmatrassen : Bij boxspringmatrassen heb je de mogelijkheid om ze op hun zij te vervoeren of plat te leggen.

Hoe verhuis je een matras in een auto?

De meeste matrassen passen niet in standaard auto’s. Om een matras in een auto te verplaatsen, moet je het matras aan de bovenkant van de auto vastbinden. Om dit te doen, moet je het op jouw dak plaatsen en vastbinden met een lang en stevig touw. Zorg ervoor dat je de matras volledig aan de auto vastmaakt, omdat wind het matras kan optillen. Zo leer je ook hoe je een matras moet verplaatsen zonder vrachtwagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *