Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België    Voor  15:00  uur besteld,  morgen in huis!      

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Hoe werkt het gebruik van een meubelhondje?

meubel hondje

Meubelhondjes maken het verplaatsen gemakkelijker. Ze stellen je in staat om meer gewicht te verplaatsen met minder inspanning, terwijl jij en de mensen die je helpen verhuizen tegen blessures worden beschermd. Meubelhondjes zijn echter niet zo eenvoudig als ze lijken, en het gebruik ervan ook niet. Voordat je er een huurt of koopt voor jouw verhuizing, vindt je hier alles wat je moet weten over het gebruik van een verhuisplateau.

Soorten meubelhondjes

Er zijn twee basistypen meubelhondjes: die met twee wielen en die met vier. Noem het woord ‘dolly’ en de meeste mensen denken aan de tweewielige, L-vormige versie die algemeen bekend staat als een plateauwagen. Maar een plateauwagen, ook wel bekend als meubeldolly, is niet de enige optie.

Meubeldolly: Meestal gemaakt van hout en heeft vier wielen, één in elke hoek en geen handvatten, hefmechanisme of riemen. Meubeldolly’s hebben soms echter een tapijt om het item dat je verplaatst te beschermen tegen krassen. Om een meubeldolly te gebruiken, plaatst je deze onder het item en duw je deze, balancerend op de dolly, naar zijn bestemming.

Steekwagen: De steekwagen, heeft een metalen basis en twee wielen. Om het te gebruiken, schuif je de metalen rand onder een item en kantel je het vervolgens tegen de rug van de steekwagen. Steekwagens hebben over het algemeen een riem om het item vast te zetten, maar als dat niet het geval is, kun je een spanband gebruiken om het op zijn plaats te houden.

Trap dolly: Deze gespecialiseerde dolly’s lijken op een steekwagen, maar in plaats van één wiel aan elke kant, hebben ze drie, in totaal zes wielen. Geconfronteerd met trappen, draaien de zes wielen van de dolly, waardoor deze op en neer kan “klimmen”. Aangezien de meeste trapdolly ‘s op batterijen werken, leid je hem eenvoudig.

Welke dolly moet je gebruiken?

De meeste mensen hebben er baat bij om op zijn minst een steekwagen en een meubelhondje bij de hand te hebben. De steekwagen kan je helpen om meerdere dozen tegelijk te verplaatsen of meubels die niet gemakkelijk kunnen balanceren op een meubelwagen, zoals een cederhouten kist met spichtige poten. Een meubelhondje kan je echter helpen bij het verplaatsen van banken, dressoirs, boekenkasten en zelfs piano’s.

Als je van plan bent om je apparaten mee te nemen naar je nieuwe huis, is een meubelhondje een must.

Hetzelfde geldt voor de trap dolly. Het kost meer om te huren of te kopen, maar als je trappen en zware voorwerpen hebt, kan een trapwagen de investering zeker waard zijn.

Welk type dolly je ook gaat kopen, let op de wielen. Terwijl massieve wielen gemakkelijk vlakke oppervlakken aankunnen, wil je opblaasbare wielen voor oneffen oppervlakken. Geconfronteerd met de keuze, kies dan voor de dolly met opblaasbare wielen.

Hoe gebruik je een meubelhondje?

Het gebruik van een meubeldolly is niet bijzonder moeilijk, maar als je niet weet wat je doet, kun je tijd verspillen of een mogelijk letsel veroorzaken. Neem deze stappen voor het beste resultaat.

 1. Hulp werven. Je hebt een vriend nodig om het item op te tillen, te positioneren en te sturen.
 2. Plan je route. Meet eventuele deuropeningen en verwijder eventuele obstakels.
 3. Meet het artikel. Let op eventuele problemen bij het passen door deuropeningen.
 4. Bepaal hoe je jezelf positioneert. Om door deuropeningen te passen, moet je het item mogelijk op zijn kant of zelfs ondersteboven leggen.
 5. Leeg de inhoud om ze lichter en gemakkelijker te manoeuvreren te maken.
 6. Beveilig alle deuren en laden. Gebruik plasticfolie, touw of spanbanden om deuren en laden tijdens het verplaatsen gesloten te houden.
 7. Plaats de dolly op de grond dicht bij het item dat je wilt verplaatsen.
 8. Til het item op en plaats het indien mogelijk op de meubeldolly. Probeer het niet als het item extreem zwaar is.
 9. Als het te zwaar is om op te tillen, kantel het dan naar achteren en schuif de dolly eronder met je voet.
 10. Laat het item op de dolly zakken en houd de dolly op zijn plaats met jouw voet. Het item moet gecentreerd zijn op de dolly.
 11. Rol de dolly naar voren. Ga langzaam en leid het stuk naar zijn bestemming. De persoon vooraan moet sturen terwijl de persoon achteraan duwt.
 12. Kijk uit voor obstakels, inclusief plafonds, muren en deuropeningen om ervoor te zorgen dat het item niets raakt.
 13. Op je bestemming kantel je het item en haal je de dolly eronder uit. Laat het item voorzichtig op de grond zakken.

Hoe gebruik je een steekwagen?

Veel van dezelfde regels zijn van toepassing op het gebruik van een steekwagen, apparatenwagen of trapwagen. Volg deze stappen om items op de verhuiswagen en later in uw nieuwe huis te krijgen.

 1. Zoek een vriend om te helpen. Nogmaals, je hebt iemand nodig om het item te positioneren en te begeleiden.
 2. Plan je route en zorg ervoor dat het pad vrij is. Let op eventuele obstakels.
 3. Meet grote items. Als je een groot item zoals een koelkast verplaatst, meet het dan. Als het te breed is, moet je mogelijk de huisdeuren verwijderen om het op zijn bestemming te krijgen.
 4. Leeg het item en verplaats het weg van de muur. Beveilig alle deuren en laden. Tape elektrische snoeren aan de achterkant van apparaten vast.
 5. Plaats de dolly aan de achterkant van het apparaat. Je vriend moet aan de andere kant van het item gaan staan.
 6. Vraag je vriend om het item voorzichtig van de dolly weg te kantelen (naar zichzelf toe). Schuif de rand van de dolly onder het item.
 7. Vraag je vriend om het item langzaam op de dolly te laten zakken. De achterkant van het item moet tegen het rechtopstaande frame van de dolly rusten.
 8. Gebruik de riemen van de dolly of spanbanden om het item aan de dolly te bevestigen.
 9. Met de hulp van je vriend om het item te geleiden, kantel je de dolly naar achteren totdat het item in evenwicht is op de wielen.
 10. Rol langzaam naar voren. Ga voorzichtig door deuropeningen en over oneffen oppervlakken.
 11. Zet de dolly rechtop op je bestemming. Maak de riemen los die het item vasthouden. Laat je vriend het item naar voren kantelen en de dolly van onderaf naar buiten schuiven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.goedkoopverhuismateriaal.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 217 reviews.