Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Verhuizen in de winter

verhuizen in de winter

Veel verhuizingen vinden plaats in de zomer als de kinderen niet naar school gaan en het weer helder is. Als het mogelijk is, kiezen gezinnen die verhuizen bijna altijd de zomer, en zelfs solo-professionals geven meestal de voorkeur aan de droge weken en de warme zon die een zomerse verhuizing te bieden heeft. Maar als jij dat niet bent, heb je geluk. De zomer is ook het hoogseizoen voor professionele verhuizers , wat betekent dat de data snel vol raken en de prijzen kunnen stijgen met de vraag, afhankelijk van de regio en de service. Als je van winterweer houdt, uitkijkt naar een besneeuwde autorit en het niet erg vindt om dozen te laden met gehandschoende handen en een koude neus, dan is een winterse verhuizing misschien iets voor jou.

Niet iedereen is een “zomerpersoon”, en niet iedereen heeft op de zomer gebaseerde schemabeperkingen. Iedereen die in de winter verhuist, zal merken dat professionele verhuizers gemakkelijker te boeken zijn en meer beschikbaar om te raadplegen tijdens hun tragere seizoen. Je zult merken dat de meeste verhuisbedrijven meer beschikbaar zijn, jouw planning minder gehaast en de wegen minder druk. Als je voorbereid bent op warmte, veiligheid en vloerbescherming, kun je echt genieten van een winterse verhuizing.

Boek een tijd die voor jou het beste uitkomt

De winter is de beste tijd voor planningsflexibiliteit voor het verhuisbedrijf . Als dit een verhuizing voor werk is, kun je boeken welk tijdstip het beste bij jouw werk- en overgangsschema past. Als je om persoonlijke redenen verhuist, stem de verhuizing dan alleen af op wat jou het beste uitkomt. Als je te maken hebt met een onzeker verhuisschema, is de winter het moment waarop professionele verhuizers het meest flexibel kunnen zijn met niet-helemaal bevestigde verhuisdatums, omdat hun eigen schema meer ruimte heeft.

Vergeet niet om jezelf voldoende tijd te geven om in te pakken. Je wilt dat al jouw verhuisdozen klaar zijn op de aankomstdag van de vrachtwagen en dat je wat tijd hebt voor een laatste schoonmaakbeurt zodra al jouw verhuisdozen en meubels in de vrachtwagen zijn.

Plan voor weersafhankelijke veiligheid en warmte

De grootste gevaren van verhuizen in de winter hebben te maken met het weer. Dit is natuurlijk ook zeer regionaal. Plan voor de voorwaarden die je verwacht te vinden. Als het buiten modderig of nat is, leg dan deurmatten en doeken neer om je vloeren te beschermen. Als het ijzig is, zorg dan dat het strooizout klaar staat. Als het regent of sneeuwt, maak dan gebruik van overdekte veranda’s en looppaden en dek de verhuisdozen tijdens het transport af met zeil. Als je een puinhoop verwacht, houd dan een stapel oude handdoeken bij de hand. En maak je geen zorgen als het weer helder en relatief droog is. Niet alle winterbewegingen zijn een gedoe.

Bereid beide huizen voor om verhuizers te ontvangen

De beste manier om jouw verhuizing in de winter te stroomlijnen, is door de huizen voor te bereiden. Aan de ene kant wil je dat al je verhuisdozen klaar zijn, een stevige deurmat bij de deur en een idee van de items die je als laatste wilt laden (eerst uitpakken).

Voordat de vrachtwagen bij het nieuwe huis aankomt, moet je de nutsvoorzieningen aanzetten, de verwarming aanzetten en klaarstaan met handdoeken en doeken als het slecht weer is. Dit zorgt ervoor dat jij en je professionele verhuizers binnen kunnen opwarmen terwijl ze dozen en meubels binnenbrengen. Misschien wil je ook een pot koffie of warme chocolademelk opzetten om warm te blijven, afhankelijk van de buitentemperatuur en hoe bijtend koud de wind is tijdens ritjes naar de vrachtwagen.

Neem de tijd voor een ontspannen autorit

Eindelijk, ga in een rustig tempo naar het nieuwe huis. Haast je nooit op ijzige wegen en let tijdens de rit op jouw persoonlijke gezondheid. Zorg ervoor dat je niet te moe of uitgedroogd raakt. Neem voldoende pauzes om te stoppen bij een restaurant en rond te lopen. Je kunt elke stop van tevoren plannen of je GPS onderweg gebruiken om te genieten van de langzame en zorgvuldige reis over winterse wegen naar je nieuwe huis. Als de reis kort is, kun je deze tijd besteden aan het vervoeren van persoonlijke spullen van de verhuizing. Als de reis lang en eenrichtingsverkeer is, zorg er dan voor dat je op de hoogte blijft van het weer, zodat je niet ergens op de weg vast komt te zitten.

Verhuizen tijdens het laagseizoen is niet alleen een strategie. Voor velen is het een meer ontspannen en plezierige bewegingservaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *