Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Zware voorwerpen inpakken om te verhuizen

Als je eenmaal bent begonnen met het inpakken van je huis voor een verhuizing, kom je vroeg of laat op het punt dat je jouw zware spullen moet beschermen voor de aanstaande verhuizing. Dat klopt – alle zware en omslachtige items die je van plan bent mee te nemen, moeten goed worden verpakt, zodat ze tijdens de verhuizing schadevrij blijven.

Dus, hoe pak je zware spullen in als je naar een ander huis verhuist?

Het inpakken van zware spullen voor een verhuizing kan in het begin ontmoedigend en uitdagend lijken, maar je kunt die taak prima aan. Zorg voor de veiligheid van jouw dierbare bezittingen, bescherm jouw eigendom tegen schade, en vooral – elimineer alle kansen op persoonlijk letsel bij het verplaatsen van zware voorwerpen als gevolg van onjuiste verpakkingstechnieken.

Volg deze eenvoudige 10 inpakstappen om alle zware spullen in je huis veilig en effectief in te pakken.

Moet je ECHT zware spullen inpakken en verhuizen?

Wanneer je jezelf voorbereidt op een langeafstandsverhuizing door het land, is het erg belangrijk om bekend te zijn met hoe jouw verhuisbedrijf de kosten van de verhuizing berekent. In het beste geval weet je dat het totale gewicht en omvang van de verhuizing een van de belangrijkste factoren is die de verhuisprijs op de een of andere manier zal beïnvloeden.

Het is simpel: hoe meer zware en grote voorwerpen je meeneemt, hoe hoger de verhuiskosten. Dus, in een poging om de verhuiskosten te verlagen, zal je allereerste uitdaging zijn om je beslissing om de zware dingen die je hebt besloten te verhuizen, opnieuw te evalueren.

Vraag jezelf af of je ECHT super zware  en grote meubelstukken moet verplaatsen? Is het niet beter om gewoon nieuwe te kopen wanneer je jouw bestemming bereikt?

Moet je ook al je boeken verhuizen?

Wees slim en betaal niet voor het vervoeren van grote en zware items die de verhuiskosten onmogelijk waard zijn.

Het belang van de juiste verpakkingsmaterialen

Nadat je de antwoorden op de vragen hebt gevonden waarmee je tijd en geld kunt besparen, is het tijd voor de tweede stap in jouw persoonlijke gids over het inpakken van zware voorwerpen om te verhuizen.

Om het verpakkingswerk met succes te voltooien, heb je zeker het juiste verpakkingsmateriaal nodig.

 • STERKE verhuisdozen . De verhuisdozen die je gaat gebruiken voor het verpakken van zware artikelen, moeten van duurzaam karton zijn gemaakt, zodat ze het extra gewicht kunnen weerstaan. Stevigere dubbelwandige kartonnen dozen is altijd een goed idee. Bij het inpakken van zware breekbare spullen kun je er voor extra zekerheid zelfs voor kiezen om plastic of houten kisten aan te schaffen.
 • DIKKE verpakkingsmaterialen. Jouw zware huishoudelijke artikelen moeten tijdens het transport goed worden beschermd. Die superieure bescherming kan worden bereikt door het gebruik van meerdere vellen noppenfolie en een aantal dikke dekens die als kussens dienen in geval van onbedoelde stoten of vallen tijdens het verhuisproces.
 • ZACHT pakpapier. Wit pakpapier kan erg handig zijn bij het inpakken van de kleinere onderdelen van zware huishoudelijke artikelen. Het wordt voornamelijk gebruikt als eerste beschermingslaag vóór het gebruik van noppenfolie of meubeldekens.
 • KWALITEIT verpakkingstape. Investeer in een paar rollen hoogwaardige verpakkingstape die zorgt voor de benodigde versteviging van de zware kartonnen dozen en voor fixatie van het verpakkingsmateriaal rond uw grote artikelen.

Hoe je jouw verhuisdozen klaarmaakt

De meeste kleine maar zware spullen die je bezit – ingeblikte goederen uit de keuken, boeken, enz. – gaan naar verhuisdozen. En daarom moet je ervoor zorgen dat de kartonnen dozen die je gebruikt om je zware spullen te vervoeren, klaar zijn om het gewicht te dragen.

Hier zijn een paar richtlijnen voor het voorbereiden van dozen die je nauwlettend moet volgen:

 • Kies verpakkingsdozen die sterk zijn en geen zichtbare tekenen van beschadiging vertonen. Dit is vooral belangrijk voor tweedehands kartonnen dozen.
 • Gebruik voornamelijk kleine dozen bij het inpakken van zware dingen om te verhuizen. Denk aan de verpakkingsregel dat kleine dozen bedoeld zijn om zware artikelen te bevatten, terwijl grote dozen beter geschikt zijn voor lichtere artikelen.
 • Gebruik sterke verpakkingstape om de bodem van elke kartonnen doos die je wilt gebruiken voor het verpakken van zware voorwerpen te verstevigen. Een ding dat je niet wilt dat er gebeurt, is dat een doos onder zijn eigen gewicht breekt.
 • Plaats vellen verfrommeld papier of stukjes noppenfolie aan de binnenkant van elke doos voor extra veiligheid.

Hoe kan je zware meubels veilig in pakken?

Als het gaat om het inpakken van meubels voor een verhuizing, is het uitgangspunt om de verschillende meubelstukken uit elkaar te halen, zodat ze gemakkelijker en veiliger kunnen worden ingepakt en vervoerd.

Demonteer alle bedden, kasten, dressoirs, boekenplanken en tafels tot hun hoofdcomponenten – raadpleeg zo nodig hun montagehandleidingen of vraag professionals om hulp. Haal de laden eruit om de stukken lichter te maken en verwijder vervolgens deuren of panelen (vooral glazen).

 • Bescherm bijzonder kwetsbare onderdelen of secties eerst met zacht pakpapier en daarna met noppenfolie om beschermende lagen te creëren. Plaats GEEN noppenfolie rechtstreeks op jouw meubels om mogelijke schade aan het delicate oppervlak van jouw bezittingen te voorkomen. Overweeg ook om stukken dik karton over delicate elementen te plaatsen als extra bescherming.
 • Wikkel alle gedemonteerde stukken in met dikke meubeldekens die zullen dienen als effectieve kussens om het risico van schade tijdens het transport te elimineren.
 • Bedek alle resterende meubelstukken ook met beschermende dekens en plak die beschermers vervolgens vast om te voorkomen dat ze uitpakken. Laat geen verpakkingstape in contact komen met het oppervlak van jouw meubels om vlekken te voorkomen – hetzelfde geldt wanneer je wikkelfolie gebruikt in plaats van verpakkingstape.

Hoe kan je zware apparaten in pakken?

Na een zorgvuldige overweging kun je ervoor kiezen om ook enkele van jouw huishoudelijke apparaten in te pakken en te verhuizen. Grote zware apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, koelkasten, diepvriezers en fornuizen kunnen nogal lastig zijn om in te pakken en te verplaatsen.

Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten bij het inpakken van zware apparaten.

 • Trek de stekker van de elektrische apparaten uit het stopcontact voordat je ze voor de verhuizing beschermt.
 • Zorg ervoor dat de zware apparaten leeg zijn. Ontdooi je koelkast of vriezer minimaal 48 uur voor de verhuisdag.
 • Verwijder alle elementen van de keukenapparatuur die veilig kunnen worden verwijderd – planken, laden, enz. Verpak de losse delen vervolgens afzonderlijk in pakpapier, noppenfolie (indien nodig) en verhuisdekens.
 • Gebruik wikkelfolie of stukjes touw om de deuren van jouw zware apparaten vast te zetten en te voorkomen dat ze tijdens het verhuizen opengaan.
 • Wikkel zware apparaten volledig in dikke meubeldekens om onbedoelde schade te voorkomen. Gebruik verpakkingstape om die beschermhoezen vast te zetten.

Hoe kan je zware boeken op de juiste manier inpakken?

Gezien het luchtige gevoel van een enkele pagina uit een boek, vindt je het misschien moeilijk te geloven hoe zwaar boeken zijn, vooral wanneer je van plan bent jouw hele boekencollectie in te pakken en te verhuizen. In werkelijkheid, wanneer boeken in een kleine ruimte worden verpakt, zoals in een doos, worden ze erg zwaar en het resulterende gewicht kan op de dag van de verhuizing voor problemen zorgen.

Ga als volgt te werk om zware boeken in te pakken om te verhuizen:

 • Optimaliseer jouw boekencollectie en kies zorgvuldig welke boeken je naar het nieuwe huis wilt verhuizen. Je wilt toch zeker niet meer betalen voor het vervoer van jouw boeken dan ze waard zijn?
 • Sorteer jouw boeken en laat de boeken achter die je nooit meer zult lezen. Er zijn veel goede plekken waar je boeken in goede staat kunt doneren of verkopen.
 • Selecteer kleine dozen voor jouw boeken, want zoals we hierboven vermeldden, boeken kunnen te snel te zwaar worden als ze in een krappe ruimte worden gepropt.
 • Bekleed de dozen met zacht pakpapier – de bodem + de zijkanten – voordat je jouw boeken in de kartonnen dozen verpakt.
 • Pak boeken RECHTOP in (de open delen naar de zijkanten van de doos gericht), PLAT (stapel ze langs de zijkanten van de doos) of OMLAAG (de ruggen van het boek naar de onderkant van de doos).
 • Pak boeken NOOIT in met de rug naar u toe, want dat kan de bindingen van jouw boeken ernstig beschadigen.

Zo pak je gemakkelijk zware keukenspullen in

Interessant genoeg zullen er ook een aantal zware items in de keuken zijn om in te pakken. Nee, we hebben het niet over de superzware keukenapparatuur zoals een koelkast, een vriezer of een kookplaat. Het gaat eerder om wat etenswaren uit de voorraadkast en het meeste metalen bestek dat je bezit – lepels, vorken, messen, enz.

Hier zijn enkele tips voor het inpakken van zware keukenartikelen:

 • Maak kleine kartonnen dozen klaar voor de zware dingen die je in je keuken vindt. Plak deze vast met sterke verpakkingstape voor extra veiligheid.
 • Leg ingeblikte goederen en glazen potten en glazen flessen op de bodem. Wikkel elk glazen keukenitem in pakpapier om mogelijke breuk tijdens de verhuizing te voorkomen. Ingeblikte goederen hoeven nergens in te worden verpakt, alleen netjes gerangschikt met minimale ruimte ertussen.
 • Vul de ruimte tussen de verpakte keukenartikelen op met verfrommelde stukjes papier om ze te immobiliseren en te voorkomen dat ze met elkaar in contact komen.
 • Leg wat vellen papier over de eerste rij en begin dan met de tweede waar je lichtere keukenartikelen moet inpakken.
 • Verpak jouw zilverwerkstukken in de kleine doos als een tweede rij. Neem een handvol metalen vorken en lepels, leg ze op meerdere vellen pakpapier en rol ze gewoon op tot een nette bundel.
 • Pak ten slotte lichtere keukenartikelen zoals kruidencontainers en handdoeken op de bovenkant van de doos. Plaats een laatste vel pakpapier, sluit de flappen en plak de doos dicht.

Hoe kan je zware kleding op de juiste manier in te pakken?

Normaal gesproken beschouw je kleding niet als zware huishoudelijke artikelen, maar sommige kledingstukken kunnen de uitzondering op de regel zijn. Winterkleren kunnen nogal zwaar zijn omdat ze gemaakt zijn van dikke materialen (wol, bont, leer) die je warm moeten houden tijdens de koude maanden van het jaar.

Op het moment dat je kleding gaat inpakken om te verhuizen, zul je misschien onaangenaam verrast worden hoe zwaar jouw winterjassen en -jassen zijn. Sommige dikke truien kunnen ook verrassend zwaar zijn.

Hier zijn een paar oplossingen om het kledingverpakkingsproces te vereenvoudigen:

 • Overweeg om speciale kledingdozen te gebruiken waarin je je zware winterkleding kunt ophangen. Dit is ook een geweldige optie om je kleding perfect beschermd te houden (stofvrij en kreukvrij) tijdens de verhuizing, vooral als die kledingstukken ook duur zijn.
 • Overweeg om enkele van jouw zware en supervolumineuze kleding in vacuümzakken te verpakken om inpakruimte in het rijdende voertuig te besparen.

Houd er rekening mee dat het inpakken van zware huishoudelijke artikelen een beetje lastig kan zijn vanwege het grote gewicht en de aanzienlijke omvang van die dingen. Zonder twijfel is de beste manier om zware spullen in te pakken, betrouwbare helpers om je heen hebben wanneer je het doet. Verpak ook zware, breekbare items met uiterste zorg en maak geen kartonnen dozen zwaarder dan ongeveer 30 kg.