Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Hoe moet je je wasmachine verhuizen?

Hoe moet je je wasmachine verhuizen?

Veel mensen verhuizen wasmachines omdat de aanschaf van nieuwe erg duur kan zijn. Mensen zullen zich realiseren dat het verplaatsen van zo’n machine veel goedkoper kan zijn dan de kosten om er een te vervangen. Maar deze machines zijn erg zwaar en onhandig gevormd. Wat sommige mensen zich niet realiseren, is dat verhuizen zonder een goede voorbereiding veel moeilijker kan zijn dan aanvankelijk gedacht. Net als het verhuizen van elk ander soort apparaat, vereist het verhuizen van een wasmachine een delicate combinatie van voorbereiding en planning. Als je jezelf afvraagt hoe je een wasmachine moet verplaatsen, staan wij voor je klaar om je te helpen en uit te leggen hoe je dit het beste kunt doen.

Zelf een wasmachine verhuizen

Wij raden je aan om hulp te zoeken bij het verhuizen van zware apparaten zoals deze. Een wasmachine verplaatsen zonder een helpende hand is echter mogelijk. De eerste stap is ervoor te zorgen dat het gebied rond de wasmachine vrij is van vuil of andere obstakels. Deze stap houdt ook in dat je ervoor zorgt dat je alle kleding uit de wasmachine verwijdert. Dit zal je helpen om meer georganiseerd te zijn en ervoor te zorgen dat de machine zo licht mogelijk is. Hoe lichter de wasmachine is, hoe groter de kans dat je hem succesvol verplaatst. We willen opmerken dat een wasmachine zelfs als hij leeg is, tot 200 kilo kan wegen, dus het is een goede gewoonte om hem zo licht mogelijk te maken.

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat de machine leeg is, moet je de binnenkant ervan gaan wassen. Om de trommel en afvoerleidingen van jouw machine te wassen, moet je er een wasmachine reiniger in doen en een normale cyclus laten draaien zonder dat er kleding in de machine zit. Als de cyclus is voltooid, laat je de deur open zodat deze aan de lucht kan drogen. Dit proces zorgt ervoor dat de machine niet vuil is bij aankomst in jouw nieuwe huis.

De volgende stap om te leren hoe je een wasmachine moet verplaatsen, is het loskoppelen van de stroom en de slangen die nodig zijn om te draaien. Als de wasmachine op een trekschakelaar is aangesloten moet je de wasmachine uitschakelen met behulp van de stroomonderbreker die aan jouw huis is bevestigd. Nadat je de machine via de stroomonderbreker hebt losgekoppeld, moet je de stroombron aan de achterkant van de machine loskoppelen. Nadat je de stroomtoevoer hebt losgekoppeld, moet je de waterkranen van jouw wasmachine sluiten. Om dit te doen, moet je de koudwaterslang lokaliseren en een sleutel of tang gebruiken om de slang te verwijderen. Na het voltooien van deze stap, zul je waarschijnlijk een verzameling draden en slangen aan jouw machine hebben bungelen. Wij raden je aan deze slangen en draden vast te zetten met tape of in de hiervoor bestemde klemmen achterop de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat de mensen die de machine verplaatsen niet over de draden en slangen struikelen en droog blijven.

Nadat je de wasmachine van de muren en de aansluitingen hebt verwijderd, moet je deze inpakken en laden. Je dient verhuisdekens mee te nemen en de machine mee te wikkelen tot het apparaat volledig bedekt is. Zodra de machine volledig is afgedekt, moet je de dekens vastzetten met verpakkingstape of wikkelfolie. Na het voltooien van deze stap moet je de wasmachine op een dolly zetten. Eenmaal op de dolly zet je de wasmachine vast met spanbanden. Hierdoor kun je de machine naar de rijdende vrachtwagen rijden zonder dat deze te zwaar voor je wordt. Eenmaal in de buurt van de rijdende vrachtwagen, gebruik je een helling om de wasmachine erop te plaatsen.

Hoe een wasmachine de trap op te verplaatsen

Om een wasmachine een trap op te verplaatsen, moet je dezelfde stappen volgen als hierboven vermeld. Hierna moet je de hulp van familie of vrienden inroepen om je te helpen de machine stap voor stap op te tillen. Zorg dat één iemand de onderkant (met de trommel naar je toe) van de wasmachine tegen de borst zet en de wasmachine aan de achterkant/onderkant vast houdt. De andere persoon kan de wasmachine aan de achterkant aan de strip aann de bovenkant vast houden en begeleiden. Als je met de wasmachine de trap af gaat Loopt degene die de bovenkant vast heeft loopt hierbij voorruit, de persoon aan de onderkant logischerwijs vooruit. Ga je de trap op? Dan wissel je deze rollen om.

Of gebruik hiervoor onze handige tilbanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *