Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

hoeveel verhuisdozen heb ik nodig

Als je eenmaal de belangrijke beslissing hebt genomen om je spullen zelf in te pakken – dat wil zeggen, zonder gebruik te maken van professionele inpakdiensten, dan zijn er een aantal belangrijke vragen die je één voor één moet beantwoorden.

En aangezien er geen professionele inpakkers bij je thuis komen met hun eigen hoogwaardige verpakkingsmaterialen, zijn twee van dergelijke nauw verwante vragen waar je verhuisdozen kunt kopen en hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor jouw verhuizing.

Het is (bijna) onmogelijk om een verhuizing uit te voeren zonder verhuisdozen van verschillende afmetingen te gebruiken, simpelweg omdat dat de verhuisdozen zijn waarin je bezittingen naar het nieuwe huis worden vervoerd – minus de meubelstukken en huishoudelijke apparaten natuurlijk.

En hoewel er geen beproefde methode is om je te helpen het EXACTE aantal verhuisdozen te schatten dat je nodig hebt om het inpakproject voor thuis succesvol af te ronden, moet je toch proberen het GESCHATTE aantal verhuisdozen voor je verhuizing te achterhalen.

Lees verder om te ontdekken hoeveel verhuisdozen je nodig hebt bij het inpakken voor een verhuizing.

Weet wat van invloed is op het aantal dozen dat je nodig hebt

Het eerste dat je moet begrijpen wanneer je alle inpakbenodigdheden voorbereidt die je nodig hebt voor het inpakken, is dat elke verhuizing uniek is. Wat dat in werkelijkheid betekent, is dat, hoewel je het geschatte aantal dozen leert dat je nodig hebt om jezelf een soepele verpakkingservaring te garanderen, het werkelijke aantal kartonnen dozen dat je uiteindelijk zult gebruiken, zal altijd (veel) meer of (veel) minder zijn dan het geschatte aantal.

Het kan handig zijn om te weten dat het gemiddeld aantal verhuisdozen dat nodig is voor het afronden van een verhuizing 60 (ZESTIG) bedraagt .

Het gaat hier om: als je toevallig veel meer verhuisdozen hebt dan je eigenlijk nodig hebt om je spullen in te pakken, dan moet je geld hebben verloren (voor het geval je die dozen gloednieuw hebt gekocht) of tijd. Aan de andere kant betekent het eindigen met veel minder verhuisdozen dan nodig is dat je extra tijd verliest door extra verhuisdozen aan te schaffen.

Heb je je ooit afgevraagd welke factoren het aantal verhuisdozen bepalen dat nodig is voor een verhuizing?

 • Vierkante meters. De vierkante meters van een huis zullen tot op zekere hoogte bepalen hoeveel verhuisdozen er nodig zijn om het verpakkingswerk te voltooien. Er zijn online verpakkingscalculators die verwijzen naar de werkelijke vierkante meters om je een geschat aantal dozen te geven.
 • Aantal kamers. Een andere manier om te berekenen hoeveel verhuisdozen er nodig zijn tijdens een verhuizing. Veel rekenmachines voor verhuisdozen gebruiken deze methode om je een ruw getal te geven, hoewel de techniek van vierkante meters meestal veel preciezere resultaten geeft.
 • Aantal inwoners. Als vuistregel geldt dat hoe meer mensen die onder één dak wonen, hoe meer persoonlijke spullen in dat huis, dus de noodzaak van meer verpakkingsmateriaal, inclusief verpakkingsdozen natuurlijk.
 • levensstijl. Dit is een grote factor, simpelweg omdat sommige mensen genieten van een vrij minimalistische levensstijl met zo min mogelijk bezittingen, terwijl anderen zich goed voelen als ze omringd zijn door veel spullen.
 • Jaren in huis doorgebracht. Nogmaals, meer jaren op één plaats zouden moeten leiden tot een geleidelijke maar gestage accumulatie van persoonlijke bezittingen die in dozen moeten worden gedaan en naar een nieuwe plaats moeten worden vervoerd, althans de meeste.

Gebruik geen verhuisdozen in slechte staat

Als je hebt besloten om tweedehands dozen te gebruiken met als doel de verpakkingskosten te verlagen, dan moet je er rekening mee houden dat je niet alle gratis verhuisdozen moet accepteren omdat je ze gratis hebt gekregen. Kartonnen dozen in slechte staat kunnen op de verhuisdag leiden tot een aantal problemen, met mogelijk veel meer schade dan je zich kunt voorstellen.

 • STERK. De dozen moeten er stevig uitzien en aanvoelen, zonder zichtbare tekenen van schade of verzwakte delen – geen gaten, geen scheuren, geen natte plekken.
 • SCHOON. Alle dozen die je wilt gebruiken om je spullen te vervoeren, moeten ook perfect schoon zijn. Kartonnen dozen worden veel gebruikt, dus je weet niet zeker wat erin zat voordat je ze oppakte. Besmetting is een groot probleem, dus als je vermoedt dat sommige dozen niet zo schoon zijn als je zou willen, neem ze dan helemaal niet.
 • DROOG. Zorg ervoor dat de dozen die je gaat gebruiken 100% droog zijn. Zoek naar tekenen van waterschade of schimmelgroei , en nogmaals: neem bij twijfel geen enkel risico.

Soorten dozen die je nodig hebt bij het verhuizen

Het is belangrijk om te begrijpen welke soorten en maten verhuisdozen er beschikbaar zijn voordat je het geschatte aantal dozen weet die je moet voorbereiden voordat je jouw huis inpakt.

Simpel gezegd, er zijn standaard verhuisdozen (onderverdeeld in small, medium, large en extra large) en speciale verpakkingsdozen die zijn ontworpen om specifieke huishoudelijke artikelen in op te bergen: kledingkastdozen voor het ophangen van kleding, serviespakketten voor keukenborden en glaswerk , boekendozen, spiegel- en schilderijdozen, golfkartonnen wijnverladers, tv-verhuisdozen, lampendozen, enz.

Hier vindt je meer informatie over de speciale kartonnen dozen die je mogelijk nodig hebt tijdens het verpakkingsproces:

 • Garderobe dozen. Die hoge dozen voor het ophangen van kleding zijn er in 2 maten: Garderobedoos hoog en garderobedoos laag
 • Boekendozen. Geschikt voor het vervoeren van zware boeken.
 • Spiegel en schilderij dozen. Ideaal voor het vervoeren van spiegels en ingelijste kunstwerken zoals foto’s en schilderijen. Die dozen zijn er in 2 formaten, schilderijdoos groot en schilderijdoos klein.
 • Wijndozen. Deze stevige kartonnen dozen zijn ideaal voor het vervoeren van dure wijnflessen en worden geleverd met speciale inzetstukken van duurzaam kraftpapier.
 • TV verhuisdozen. Speciaal ontworpen voor het beschermen van tv’s bij het verhuizen van het ene huis naar het andere. Die gespecialiseerde dozen zijn er in 2 formaten: Tv doos klein en tv doos groot.
 • Lampendozen. Ontworpen om hoge of vreemd gevormde voorwerpen (lampen, vazen, golfclubs, enz.) veilig te houden tijdens een verhuizing.

Hoeveel dozen heb je nodig voor een verhuizing?

Weet van te voren hoeveel verhuisdozen je ongeveer nodig hebt voordat je begint met het inpakken van jouw spullen, hierdoor zullen je verpakkingskosten worden bepaald en kan je de verhuisdozen van tevoren voorbereiden, zodat je het inpakproces later niet hoeft te onderbreken.

Als vuistregel is het altijd beter om meer verhuisdozen te kopen dan wat de voorlopige berekeningen je vertellen.

Aantal dozen per kamer

 • Studio-appartement . Hoeveel dozen heb je nodig bij het verlaten van een studio-appartement? 30 verhuisdozen, 4 extra grote verhuisdozen, 4 garderobe dozen.
 • 1-slaapkamer appartement . Hoeveel dozen heb je nodig bij het verlaten van een appartement met 1 slaapkamer? 40 verhuisdozen, 8 extra grote dozen, 4 garderobe dozen .
 • 2-slaapkamer appartement . Hoeveel dozen heb je nodig bij het verlaten van een appartement met 2 slaapkamers? 60 verhuisdozen, 10 extra grote dozen, 5 garderobe dozen.
 • 3-kamer woning . Hoeveel dozen heb je nodig bij het verlaten van een huis met 3 slaapkamers? 80 verhuisdozen, 10 extra grote dozen, 5 garderobe dozen .

Zelf inpakken voor een verhuizing kan variëren van een gemiddelde uitdaging tot een serieuze uitdaging, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt tot de verhuisdatum, hoeveel items je hebt besloten mee te nemen, hoeveel speciale items je’ gaat verhuizen en hoeveel ervaring je hebt met inpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *