Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België     Alleen de  aller beste  kwaliteit

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Wanneer moet je beginnen met inpakken voor een verhuizing? (een complete handleiding van week tot week)

Je huis inpakken voor de verhuizing is geen gemakkelijke taak. Als professionals in de verhuisbranche, kunnen wij je vertellen dat het belangrijkste onderdeel van het verhuisproces is hoe je jezelf voorbereidt en wanneer je begint.

Wanneer moet je beginnen met inpakken voor jouw verhuizing? Je dient minimaal 3 weken voor de verwachte verhuisdatum te beginnen met inpakken voor de verhuizing. Het daadwerkelijke voorbereidingsproces van de verhuizing dient minimaal 6-8 weken voor de verhuizing te starten. Hoe eerder je met het inpakken begint, hoe gemakkelijker het zal zijn wanneer de verhuisdatum nadert.

Hier hebben we een eenvoudig stapsgewijs overzicht gegeven van de voorbereiding van jouw verhuizing, wat je moet inpakken en wanneer je het moet doen, samen met enkele andere verhuistips.

wat je meeneemt

 • Doe een korte schoonmaak van het huis – Een schoon huis zal gemakkelijker zijn om mee te beginnen wanneer je beslist welke bezittingen je meeneemt naar jouw nieuwe huis.
 • Ga door elke kamer en beslis welke items je gaat opruimen – Als je minder dingen hoeft te verplaatsen, wordt je verhuizing goedkoper en kun je georganiseerd blijven tijdens het verhuisproces.
 • Scheid de items die je niet wilt en zet ze allemaal bij elkaar – Door de rommel uit de weg te ruimen, krijgt jouw verhuizer een idee van hoeveel spullen je meeneemt naar het nieuwe huis en zij kunnen jou een passende schatting van de kosten voor de verhuizing geven.

spullen wegdoen en/of verkopen die je niet meeneemt

 • Verkoop jouw ongewenste bezittingen – Het verkopen van ongewenste bezittingen is een geweldige manier om geld te besparen bij het voorbereiden van een verhuizing. Jouw verhuiskosten zijn goedkoper omdat je minder dingen hoeft te vervoeren en u ontvangt contant geld voor uw ongewenste items. Hier leest u hoe u een succesvolle garage sale kunt hebben voordat u verhuist.
 • Doneer alle items die het verkopen niet waard zijn – Als je items hebt die het verkopen niet waard zijn, overweeg dan om ze te doneren. Vraag bij het doneren van jouw ongewenste items om een ontvangstbewijs, zodat je jouw donatie kunt afschrijven wanneer je belastingaangifte doet. Of breng het naar de kringloop.
 • Wat ga je doen met je ongewenste oude meubels? Het is een gemakkelijke taak om van jouw oude meubels af te komen. Zet de meubels bijvoorbeeld op marktplaats of bied ze aan bij jou lokale kringloop. Zijn de meubels in slechte staat en niet meer bruikbaar? Maak dan een afspraak bij jou dichtsbijzijnde afval station.
 • Beslis wat je gaat  doen met items die niet toegestaan zijn in de verhuiswagen – Er zijn bepaalde items die verhuizers niet in hun bewegende vrachtwagens zullen verplaatsen denk hierbij aan bijvoorbeeld een scooter met brandstof of een gasfles van de barbecue
 • 4 weken: kies een optie voor het verhuizen van jouw goederen

Full Service Verhuisbedrijf Optie

 • Ontvang ten minste 3 offertes van verhuisbedrijven – Het is altijd het beste om de markt te controleren voordat je besluit jezelf aan een verhuisbedrijf te binden , vooral als je geld wilt besparen. Bel een paar bedrijven bij jou in de buurt om een idee te krijgen van de kosten van jouw verhuizing.
 • Online reputaties onderzoeken – Bij een verhuizing wil iedereen het gevoel hebben dat zijn persoonlijke bezittingen in goede handen zijn. Zoek potentiële verhuisbedrijven bij jou in de buurt op beoordelingsplatforms zoals Trustpilot of Google.
 • Vraag een schatting bij jou thuis aan voor grotere huizen – schattingen worden aanbevolen voor grotere huizen, omdat ze je een beter idee geven van hoeveel jouw verhuizing gaat kosten. Aangezien de meeste verhuizers per uur rekenen, is dit de meest nauwkeurige manier voor de verkoper van het bedrijf om jou een passende offerte te geven.
 • Controleer licenties – Licenties verzekeren dat het verhuisbedrijf de regels en voorschriften van de branche volgt en jouw goederen beschermen tegen schade.
 • Vraag om verwijzingen van vrienden, familie of makelaars – Er is niets beter dan een geweldige verwijzing te krijgen van iemand die je kunt vertrouwen. Vraag familie en vrienden of ze in het verleden een betrouwbaar verhuisbedrijf hebben gebruikt dat ze je kunnen aanbevelen.

Opties voor jezelf verhuizen

 • Gebruik een vrachtwagenverhuurservice  – Het huren van een vrachtwagen voor de verhuizing kan je geld besparen. Als je echter spullen hebt die je wilt beschermen, is het veiliger om een professioneel verhuisbedrijf in te huren om ze te vervoeren.
 • Overweeg om een mobiele opslag unit te huren – Het enige wat je hoeft te doen is je unit te laden en je spullen uit te laden in je nieuwe huis. Zij rijden de unit naar je toe en zetten hem af op jouw nieuwe locatie.
 • Vraag vrienden en familie om hun hulp – Het kan een goed idee zijn om mensen die je vertrouwt te vragen om je te helpen verhuizen als je geld probeert te besparen. Kijk of iemand een groot voertuig heeft om dozen en kleine meubelstukken te vervoeren. Voor grote items moet je mogelijk een kleine aanhangwagen of kleine opslag unit huren. Over het algemeen bespaar je het meeste geld als je jouw vrienden en familie om hulp vraagt.

2-3 weken: start het verpakkingsproces

Het kost je ongeveer 2-3 weken om je huis zonder stress in te pakken.

Als de verhuizer een uurtarief rekent scheelt het een hoop als alles voorbereid en klaar staat voor de verhuizing.

 • Verzamel verpakkingsmateriaal – Koop online bij goedkoopverhuismateriaal.
 • Niet-essentiële artikelen worden altijd als eerste ingepakt – Begin met het inpakken van ongebruikte opslagruimten, kasten, garage, enz. De keuken wordt meestal als laatste ingepakt.
 • Inpakken per kamer – Pak elke kamer tegelijk in en bewaar ingepakte dozen in elke kamer. Dit maakt het gemakkelijker om de dozen correct te labelen en helpt je georganiseerd te blijven.
 • Label uw dozen – Schrijf de naam van wat er in de doos zit en tot welke kamer deze behoort aan de zijkant van elke doos. Dit zal je helpen jouw dozen in de juiste kamers te ordenen wanneer ze in jouw nieuwe huis aankomen.
 • Plaats niet-essentiële items in de garage – Gebruik je garageruimte als een plek voor opgeborgen items die niet per se een specifieke kamer hebben waar ze thuishoren.
 • Laat verhuizers geen waardevolle en/of persoonlijke spullen inpakken en verhuizen – Verpak en verhuis waardevolle spullen en persoonlijke spullen altijd zelf, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze veilig in jouw nieuwe huis aankomen.

Ook wil ik onze 3 belangrijkste inpaktips bij het verhuizen met je delen.

3 meest cruciale verpakkingstips voor verhuizen

 • Verzamel jouw waardevolle spullen – Laat de verhuizers jouw kleine waardevolle spullen zoals sieraden , contant geld, pasjes enz.niet verhuizen. In feite willen verhuizers jouw waardevolle items niet verhuizen omdat ze niet verantwoordelijk willen worden gehouden als items verloren gaan tijdens het hectische verhuisproces.
 • Pak een dagdoos in – Dit kunnen medicijnen, toiletartikelen, kleding, vliegtickets als je over lange afstanden gaat en al het andere dat je dagelijks nodig hebt zijn. Je hebt misschien meerdere van deze dozen nodig, maar het doel is om niets te verliezen wat je dagelijks nodig hebt in de diepten van willekeurige verhuisdozen.
 • Geef jezelf genoeg tijd – Pas als je begint met inpakken en verhuizen, besef je hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Zorg ervoor dat je van tevoren voldoende tijd hebt om in te pakken voor jouw verhuizing.

1 week: de finishing touch

 • Begin met het inpakken van de keuken – Dit klinkt misschien als een ontmoedigend proces, maar dat hoeft niet zo te zijn! De sleutel tot het inpakken van jouw keuken is georganiseerd te blijven en de juiste materialen te gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw servies en glaswerk niet breken.
 • Begin met het inpakken van kleding, beddengoed, enz. – Dressoirs mogen worden verhuist met wat kleding erin, zolang ze niet vastzitten in de verpakking en zolang het dressoir stevig is.

Succes met de verhuizing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *