Gratis  bezorging vanaf € 75,-       Leveren in  Nederland  en  België    Voor  15:00  uur besteld,  morgen in huis!      

goedkoopverhuismateriaal.nl

Verhuismateriaal geselecteerd door de professionals!

Meubels verhuizen naar een appartement: lift, de trap op, hijsen.

Verhuizen naar een appartement

Verhuizen naar een appartement kan een heel spannende tijd voor jou zijn, vooral als de verhuizing van het appartement het begin markeert van jouw zelfstandige leven of jouw leven samen met jouw partner. Of misschien ben je net verhuisd naar een appartement en wacht er een goede baan op je in de nieuwe stad, vaak in een geheel nieuwe staat.

Maar er is één ding dat de pret kan bederven bij het betrekken van een appartement: MEUBELS. Als je de bewuste beslissing hebt genomen om een aantal van je meubels mee te nemen van de oude plek, dan kan het een serieuze uitdaging zijn om die grote en zware stukken helemaal naar de nieuwe plek te verhuizen.

Het verplaatsen van grote meubels naar een bovenwoning kan om verschillende redenen moeilijker zijn dan je denkt. Je zult de hele meubelverhuizing zeer waarschijnlijk zowel zwaar als gevaarlijk vinden, zelfs als er een werkende lift in het flatgebouw is.

Immers, mogelijk persoonlijk letsel, waarschijnlijke schade aan jouw meubels of zelfs mogelijke kostbare materiële schade aan de nieuwe plek kunnen nooit worden uitgesloten vanwege het feit dat je niet genoeg ervaring hebt met het verhuizen van meubels naar een appartement.

Om te voorkomen dat je schade toebrengt aan jouw meubelstukken en om te voorkomen dat je ernstig letsel oploopt tijdens jouw verhuizing, lees je verder om te leren hoe je het beste meubels naar een appartement kunt verhuizen – efficiënt en, nog belangrijker, veilig.

Gebruik de lift om je meubels naar boven te verplaatsen

Hoge appartementsgebouwen moeten een personenlift hebben, terwijl sommige ook een goederenlift hebben. Dus als je verhuist naar een flatgebouw met zowel een personenlift als een dienstlift, mag je jezelf gelukkig prijzen.

Goederenliften zijn ontworpen om grotere items te heffen en daarom zijn ze ruimer dan passagiersliften. Ze kunnen ook zwaardere lasten op en neer dragen, wat een ideaal scenario is wanneer je meubels verplaatst naar een appartement op een bovenverdieping. Door gebruik te maken van een dienstlift verstoort jouw verhuizing de dagelijkse routine van de bewoners van het appartementengebouw niet al te zeer.

Dit zijn de stappen die je moet volgen wanneer je meubels naar een appartement verplaatst en er is een passagierslift of beide – een passagierslift en een vrachtlift – in het flatgebouw.

Stap 1. Reserveer de lift voor de verhuisdag

Zorg ervoor dat je de lift voldoende afschermt voordat je deze op de verhuisdag gebruikt.

De allereerste stap bij het betrekken van een appartement is het reserveren van de lift voor de dag dat je er intrekt. Dit is een belangrijke eerste stap omdat je er zo voor zorgt dat je geen kostbare tijd verliest terwijl de lift tegelijkertijd gebruikt wordt door de mensen die in het flatgebouw wonen.

Als het appartementengebouw een goederenlift heeft, moet je die reserveren voor jouw verhuizing. Neem contact op met het gebouwbeheer en vraag een liftreservering aan door (in de meeste gevallen) een aanvraagformulier in te vullen.

Houd er rekening mee dat het reserveren van de lift voor jouw verhuizing alleen is toegestaan tijdens bepaalde perioden van de dag, vooral als er alleen een passagierslift is. Vraag bij het reserveren van de lift voor jouw intrek datum aan het gebouwbeheer of er regels zijn waarvan je vooraf op de hoogte moet zijn om mogelijke problemen of zelfs mogelijke boetes in bepaalde omstandigheden te voorkomen.

Stap 2. Meet en vergelijk de afmetingen

Als je eenmaal toestemming hebt gekregen om de lift te gebruiken op Verhuisdag, is de volgende stap bij het verhuizen van meubels naar een appartement om ervoor te zorgen dat de meubelstukken die je wilt verplaatsen naar de nieuwe plek ook daadwerkelijk in de lift passen.

Deze stap draait om het vooraf maken van de juiste metingen. Meet eerst de deuropening en de binnenruimte van de lift om te weten waar je mee te maken hebt. En meet vervolgens de grootste meubelstukken op die je van plan bent mee te nemen.

Vergelijk tot slot de afmetingen om erachter te komen of uw meubelunits wel of niet in de binnenruimte van de lift passen. Als dat niet het geval is, overweeg dan om die omvangrijke stukken geheel of gedeeltelijk te demonteren om ze compacter, lichter en veiliger te manoeuvreren te maken. Een andere alternatief is het gebruik van een externe verhuislift.

Stap 3. Bescherm de lift

Een van de vereisten van het beheer van het appartementsgebouw kan zijn dat de liftmuren en -deuren voldoende zijn opgevuld voordat meubelstukken in de lift worden gebracht en naar de verdieping gaan waar ze thuis horen.

Maar zelfs als ze je niet verplichten om het te doen, moet je er alleen voor zorgen dat de lift goed wordt beschermd wanneer je meubels naar jouw appartement verplaatst. Bevestig daarom een paar dikke meubeldekens aan de binnenwanden van de lift om ze te beschermen tegen onbedoelde krassen, deuken, slijtage, enzovoort.

Wanneer je gebruik maakt van de diensten van professionele meubelverhuizers, zijn het de pro’s die de taak op zich nemen om de lift te beschermen tegen elke vorm van schade.

Stap 4. Bekleed je meubels

De beslissing om meubels naar een appartement te verhuizen, betekent dat je jouw meubels moet beschermen voordat je ze uit jouw oude woning haalt. De juiste meubelbescherming zorgt ervoor dat niet alleen jouw stukken tijdens de verhuizing veilig blijven, maar dat muren, deuropeningen en trappen ook op een indirecte manier worden beschermd.

Wanneer je jouw meubelstukken in dikke meubeldekens wikkelt, zullen jouw bezittingen een beschermende opvullaag hebben die de meeste schokken en stoten tijdens de verhuizing van het appartement goed zal absorberen. Met andere woorden, als je je bank een beetje tegen een muur slaat, zouden zowel de bank als de muur in orde moeten zijn dankzij de buitenste gewatteerde schaal rond het meubelstuk.

Meubels beschermen tijdens het verhuizen

Stap 5. Gebruik een verrijdbare dolly

Een verhuiswagentje kan je beste vriend zijn bij het verhuizen van meubels naar een appartement.

De meest efficiënte manier om meubels naar een appartement met een lift te verplaatsen, is door een meubelhondje te gebruiken. Op deze manier hoef je geen zware meubelstukken met de hand van de vrachtwagen naar de lift te dragen en vervolgens van de lift naar hun definitieve plek in het appartement.

Zorg ervoor dat de meubelen goed vastgezet worden op de verrijdbare wagen met behulp van spanbanden of stukken touw. Ook heb je hulp nodig om de lading stabiel te houden tijdens het daadwerkelijke transport van je meubels naar het nieuwe huis.

Meubelhondje – de beste vriend van een man tijdens een verhuizing.

Stap 6. Vraag vrienden om je te helpen

Bij het verhuizen van meubels naar een appartement draait alles om het handhaven van een hoog niveau van veiligheid tijdens de verhuizing. En dit is precies waarom je op de dag van de verhuizing minstens een paar helpers moet hebben – betrouwbare vrienden wiens extra spierkracht je in staat zal stellen om ongelukken van welke aard dan ook te voorkomen.

Zelfs als je een lift gebruikt om je meubels omhoog te brengen, zullen er veel gevallen zijn van voorzichtig manoeuvreren om hoeken en door smalle doorgangen. Elk extra paar helpende handen maken dingen veiliger voor jou, je helpers en je meubelstukken.

Onthoud dat je je meubels niet alleen naar een appartement moet verhuizen – het is gewoon te riskant. Als je geen hulp krijgt van een van jouw vrienden, doe dan het juiste en huur professionele meubelverhuizers in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.goedkoopverhuismateriaal.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 217 reviews.